Frend, ti ili...?

Istraživanje pokazalo koja je osoba najvažnija muškarcima

Ponekad imaš osjećaj da je tvom dragom njegov najbolji frend važniji od tebe?
Lifestyle / Seksualnost | 17. 11. 2020. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledanje nogometa s frendom umjesto večeri udvoje? Muška solidarnost ispred romantike? Ili je kod većine muškaraca ipak partnerica na prvom mjestu? Opsežno istraživanje osiguravajuće kuće „AXA“ istraživalo je između ostaloga i ovo pitanje. Jesi li spremna za neugodnu istinu…?

Ispitano je više od 1.000 muškaraca

Ako ćemo biti iskrene, sve smo si sigurno postavile (nezgodno) pitanje: na čiju stranu će u ozbiljnoj situaciji stati naš najdraži – svog najboljeg prijatelja ili našu? Međutim, želimo li doista znati odgovor na ovo pitanje…? Tvrtka „AXA“ je željela pa je za svoje istraživanje ispitala više od 1.000 muškaraca o tome kako se odnose prema vezi i ljubavi u usporedbi s temama poput zdravlje, posao i prijateljstvo, piše mis7.

Dakle, u ovom istraživanju je veza na popisu najvažnijih stvari u životu – i kod muškaraca i kod žena – bila iza zdravlja i povjerenja: ovo posljednje je bilo na 57, to jest 58 posto, dok je ljubav tek na 44 posto. A sada postaje zanimljivo: prijateljstvo je 42 posto ispitanika ocijenilo JAKO važnim - međutim, 81 posto ispitanika smatralo je prijateljstvo manje važnim od ljubavi. Što se tiče veze, 73 posto ispitanika smatrali su je jednako važnom.

Drugim riječima: ljubav je većini jako važna – a prijateljstvo je mnogima važno. Ali, to su rezultati za muškarce i žene zajedno – najveće iznenađenje očekuje nas kad usporedimo odgovore muškaraca i žena…

Muškarci su manje naklonjeni prijateljima od žena Većina bi očekivala kako su ženama važnije veze nego muškarcima, a prijateljstva su im manje važna. Ali, ne: prema ovom istraživanju ispada obrnuto! Dok je za 71 posto žena ljubav bitna i jako bitna, kod muškaraca je 74 posto izjavilo isto to. S druge strane, prijateljstvo je za 76 posto muškaraca jednako bitno za život – a kod žena je to reklo 85 posto.

Očito je kod više žena prijateljstvo važnije od veze nego što je to slučaj kod muškaraca. Na sreću, to je samo teorija te u praksi zapravo možemo imati sve: prijateljstvo, vezu te oboje. A kad bismo se u stvarnosti doista trebale odlučiti, vjerojatno bi kraći kraj izvukla ona osoba koja nas sili na odluku…

Kopirati
Drag cursor here to close