Seksualno uznemiravanje

Poznata nogometašica tvrdi: Sepp Blatter me hvatao za stražnjicu

Solo je optužila Blattera da ju je uhvatio za stražnjicu ijekom ceremonije Ballon d'Or 2013.
Lifestyle / Seksualnost | 11. 11. 2017. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joseph Sepp Blatter, bivši predsjednik FIFA-e, očito se u vrijeme svoje vladavine ponašao kao šef kojem je sve dozvoljeno.

Hope Solo, bivša američka nogometašica optužila ga je za seksualno zlostavljanje tijekom ceremonije Ballon d'Or 2013., kazavši za portugalski tjednik Expresso kako ju je tada Blatter uhvatio za stražnjicu, a ovu je informaciju objavio i Guardian.

Solo, koja sada stoji na vratima tima Seattle Reign FC, koji nastupa u US National Women's Soccer League, kazala je u razgovoru kako ju je Blatter primio za stražnjicu uoči samog izlaska na pozornicu Ballon d’Ora.

"Seksualno uznemiravanje je normalizirano", kazala je 36-godišnja nogometašica.

Hope Solo je tom prigodom, skupa s Blatterom, uručivala nagradu za nogometašicu godine koja je pripala njezinoj reprezentativnoj kolegici Abby Wambach.

The Guardian je kontaktirao Solo u vezi s ovom izjavom, a ona je kazala kako je bila potpuno u šoku i izbačena iz takta.

"Morala sam se brzo sabrati kako bih prezentirala moju kolegicu koja je odlikovana najvećim nogometnim priznanjem karijere i proslaviti to s njom. Zato sam svoj fokus u potpunosti prebacila na Abby", kazala je.

Blatter je preko svog glasnogovornika odbacio optužbe.

"Ova tvrdnja je smiješna", rekao je.

Upitana zašto nije ranije govorila o incidentu, Solo je rekla kako preferira izravno se suočiti ljudima, a kako se incident s Blatterom dogodio nekoliko sekundi prije nego što su otišli na pozornicu, ona mu se u tom trenutku nije mogla suprotstaviti. Kasnije nije imala priliku, jer kako kaže, nije vidjela od tada.

Solo je Guardianu također kazala kako se seksualno uznemiravanje u sportu mora riješiti.

"Dok je Sepp Blatter bio najmoćniji čovjek u nogometu, seksualno uznemiravanje i neprimjereno ponašanje bilo je prisutno na svim razinama ženskog sporta i to treba zaustaviti'', dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close