22 godine ljubavi

Žena bez koje Federer ne bi bio ono što jest

Lifestyle / Zabava | 25. 09. 2022. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP / Roger Federer i supruga Miroslava Mirka Federer 

Švicarski tenisač Roger Federer ovih se dana emotivno oprostio od svoje tenisačke karijere kojom je ispisao povijest sporta kao jedan od najuspješnijih svih vremena, a u čemu mu je velika podrška bila njegova tri godine starija supruga Miroslava Mirka Federer.

Roger i Miroslava upoznali su se 2000. godine na turniru u Sydneyju, a i ona se profesionalno bavila tenisom. Od karijere je odustala 2002. godine zbog ozljede stopala, no kasnije je istaknula kako ne žali ni za čime i posvetila se obiteljskom životu, piše Showbuzz

Par se vjenčao na imanju kraj Basela u travnju 2009. godine, a iste godine rodile su im se blizanke Myla i Charlene. Pet godina kasnije u obitelji su ponovno dobili iznenađenje kada je Mirka rodila blizance Lennyja i Lea.

Roger nikada nije krio koliko je zaljubljen u lijepu Slovakinju i jednom je prilikom otkrio kako bez nje ne može zamisliti niti jedan dan.

"Odbijam spavati u krevetu ako moja supruga nije u njemu. Uvijek smo htjeli djecu, no ne želim spavati odvojen od nje u nekoj drugoj sobi ili na drugom katu. Radije ću spavati s djecom koja vrište nego bez Mirke", priznao je.

Zbog karijere Roger je morao često putovati, a upravo zbog toga su on i supruga odlučili na obrazovanje svoje djece kod kuće, kako bi mališani s njima mogli ići gdje god treba.

"Vrlo sam sretan što sa svojom djecom mogu putovati po svijetu i otkrivati nove gradove. Oni obožavaju putovanja i uzbuđeni su uvijek prije puta, koliko god često da negdje idemo", ispričao je jednom prilikom tenisač. Dodao je kako svi vole igrati tenis, a njegovi obožavatelji zezaju se na njihov račun te često komentiraju kako ih odmalena mogu učiti tenisu u parovima u kojem bi sigurno bili prvaci.

Kopirati
Drag cursor here to close