Nek živi ljubav!

U Budvu se vraćaju karnevalske svečanosti

Pod sloganom ''Nek živi ljubav'' u Budvi od 29. travnja počinju karnevalske svečanosti
Lifestyle / Zabava | 15. 04. 2022. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem travnja i početkom svibnja već tradicionalno zažubore veselom grajom ulice i trgovi unutar i oko starog budvanskog grada. Vrijeme je za karneval! Nakon dvije godine tišine, vraćamo mu se opet u punom sjaju.

Turistička organizacija općine Budva, u suradnji s osnivačima karnevala – NVO ''Feštađuni'' najavljuje Međunarodni turistički karneval koji će se, od 29. travnja do 2. svibnja, održati pod sloganom ''Nek živi ljubav!“.

''Lijepi događaji, koji Budvu izdvajaju već desetljećima u odnosu na druge turističke destinacije, vraćaju se na velika vrata. Nedostajalo nam je druženje, neposredan odnos s publikom, glazba, ples i kreativnost. Očekujemo da Budva tijekom predstojećih praznika i ove godine bude središte događanja koja će inspirirati mnoge da u njoj provedu dane odmora,“ poručuju iz Turističke organizacije općine Budva.

Fešte će početi 29. travnja kada će Feštađuni i njihovi prijatelji pozvati na karneval budvanske familije, prije svega starograđane, ali i ugostitelje i brojne goste Budve. Abrum je događaj koji se tradicionalno povezuje isključivo s budvanskim karnevalom.

Velika karnevalska povorka, koja je ujedno i centralni događaj, s nekoliko tisuća sudionika iz zemalja regije i Europe, prošetat će, predvođena Gradskom muzikom Budve, magistralom od glavne gradske pošte do Trga slikara, u subotu, 30. travnja od 19 sati i 30 minuta. Nakon predstavljanja karnevalskih grupa uslijedit će velika samba žurka do jutarnjih sati.

Dječji karneval će se održati u nedjelju, 1. svibnja, od 16 sati i 30 minuta, a polazna točka je središnji gradski vrtić. Poput odraslih, i mališani će tog dana ispričati svoje priče i predstaviti svoj vrtić, školu ili jednostavno – veselu družinu.  Istog dana, od 20 sati, na središnjoj bini, na glavnom gradskom trgu, održat će se veliki prvomajski koncert. SMF, The Grupa, Tap 011 i Indira Forza ex Colonia pobrinut će se za sjajnu atmosferu.

Posljednjeg dana prvomajskih svečanosti na trgu će od 20 sati nastupiti Gradski hor Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, dok će od 21 sat veliki proljetni koncert održati Gradska muzika Budve. Unutar Starog grada – na pjaceti kod kuće Čekrdekovića, platou ispred “Jadranske straže” i Trgu palmi tijekom svih noći održava će se karnevalske i DJ žurke. DJ Nikola Vemić, MC Smoke Mardeljano, Kristijan Molnar b2b After Affair i mnogi drugi ovogodišnje karnevalske svečanosti će obojiti novim, modernim zvukom.

Kopirati
Drag cursor here to close