Skup provod

Turistkinja platila kaznu od 150 eura u Splitu zbog opijanja na javnom mjestu

Svoje iskustvo odlučila je podijeliti na društvenim mrežama, a u opisu snimka napisala je "Turisti, čuvajte se u Hrvatskoj".
Lifestyle / Zabava | 17. 07. 2023. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: TikTok / Poslala je i poruku preko TikToka

Gradska uprava Splita nedavno je na ulice postavila info table na kojima turiste pozivaju na odgovorno ponašanje u ovom gradu.

Međutim, neki turisti to nisu ozbiljno shvatili te je jedna turistkinja odlučila prekršiti jedan od zakona i piti alkohol na javnom mjestu.

Policija je odmah reagirala pa je dobila novčanu kaznu u iznosu od 150 eura.

Svoje iskustvo odlučila je podijeliti na društvenim mrežama, a u opisu snimka napisala je "Turisti, čuvajte se u Hrvatskoj".

Postavljene info table u centru grada upozoravaju da nema alkohola na javnim mjestima, ali također da se zabranjuje vršenje nužde na ulicama, buka te šetnja u bikiniju ili kupaćim gaćama.

Istaknuli su da su moguće kazne i do 300 eura.

Podsjećamo, mnogi turistički gradovi u Hrvatskoj ove sezone su istaknuli pravilnike i zakone o ponašanju pa su tako komunalci iz općine Gradac nedavno uklonili sve peškire na plaži kako bi ljudima još jednom objasnili da ne ostavljaju ručnike i druge predmete kao "rezervaciju" za plažu.

Pored toga, gradonačelnik Dubrovnika zabranio je korištenje kofera s točkićima kako turisti ne bi stvarali buku i smetali lokalnom stanovništvu.

Kopirati
Drag cursor here to close