Otkazan nastup

Pula: Otkazan koncert Bore Drljače za doček pravoslavne Nove

Otkazan nastup srpskog folk pjevača Bore Drljače za doček pravoslavne Nove godine
Lifestyle / Zabava | 05. 01. 2018. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Bora Drljača

Nakon razgovora pulskog gradonačelnika Borisa Miletića s organizatorima, otkazan je nastup srpskog folk pjevača Bore Drljače koji je u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao nastupiti 13. siječnja u sklopu proslave dočeka pravoslavne Nove godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja, priopćeno je u petak iz Ureda pulskog gradonačelnika.

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati 13. siječnja u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića. Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, a Dom hrvatskih branitelja, u kojemu će se proslava održati, nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića, koji je odustao od nastupa navedenog izvođača, stoji u priopćenju.

 Naime, srpski pjevač Boro Drljača javnosti je poznat po pročetničkom stavu i srpskom nacionalizmu, a kako navode neki mediji, "u nekim pjesmama pjevao je o hrvatskim braniteljima kao 'ustašama'", a u vrijeme rata "pjesmom slavio Radovana Karadžića", piše Hina. 

 "Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača, koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu", stoji u priopćenju za javnost pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.

Kopirati
Drag cursor here to close