Bez Rusije

Počinje Eurosong: Utorak je dan odluke za Hrvatsku

Na ovogodišnjem Eurosongu natjecat će se 40 zemalja, među njima su i povratničke zemlje poput Crne Gore i Armenije.
Lifestyle / Zabava | 05. 05. 2022. u 14:14 Bljesak.info
Mia Dimšić - Guilty Pleasure - Exclusive Rehearsal Clip - Croatia

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva polufinalna večer Eurosonga na rasporedu je u utorak 10. svibnja, a prijenos možete gledati na Prvom programu HTV-a u 21 sat.

Kroz ovogodišnje 66. izdanje Eurosonga, koje se održava u Torinu u Italiji, gledatelje vode svjetski poznata pjevačica Laura Pausini, radijski voditelj Alessandro Cattelan i glazbenik Mika - Michael Holbrook Penniman. Tema mira u središtu je ovog izdanja Eurosonga.

Na ovogodišnjem Eurosongu natjecat će se 40 zemalja, među njima su i povratničke zemlje poput Crne Gore i Armenije. Rusiji je ove godine zabranjen nastup zbog pokretanja rata i invazije na Ukrajinu.

Službeni logo i slogan Eurosonga 2022. glasi The Sound of Beauty (hrv. Zvuk ljepote), a ujedinjuje zvuk (element Eurosonga) i ljepotu (shvaćenu kao simbol Italije). Sinteza je to glazbe i umjetnosti, gdje se umjetnička ljepota, koja simbolizira Italiju u svijetu, ujedinjuje s glazbenom ljepotom, objedinjenima u pjesmama zemalja sudionica Eurosonga.

U prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se: Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija. Izravni finalisti koji glasuju u ovom polufinalu jesu: Francuska i Italija.

Hrvatsku predstavlja glazbenica Mia Dimšić s pjesmom Guilty Pleasure.

Kopirati
Drag cursor here to close