Božićno drvce ne škodi

Najveće islamsko tijelo u Egiptu stalo u obranu Salaha: "Nema zabrane u šerijatu"

Eipatski Dar al-Ifta, najveće egipatsko islamsko savjetodavno tijelo, koje muslimanima nudi vjersko vodstvo i savjete kroz izdavanje fetvi o svakodnevnim i suvremenim pitanjima, iznijelo je svoj stav.
Lifestyle / Zabava | 27. 12. 2022. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Egipatski nogometaš Mohamed Salah izazvao je lavinu kritika na društvenim mrežama nakon što je podijelio fotografiju sa svojom obitelji tijekom proslave božićnih praznika, a što je kao i prethodnih godina izazvalo nezadovoljstvo mnogih muslimanskih obožavatelja do te mjere da je najveće islamsko tijelo u Egiptu reagiralo na Salahovu objavu.

Neki od korisnika napali su egipatskog igrača na društvenim mrežama komentarima poput "ovakva fotografija će vas približiti Englezima, ali ćeš izgubiti mnoge muslimanske fanove iz arapskog svijeta", "Dosta je klanjanja Zapadu, ti si uzor muslimanskoj omladini", a neki su ga čak nazvali "nevjernikom", prenosi Klix.ba

Malo je bilo komentara koji su podržavali ili branili Salaha kojeg su dodatno kritizirali što nije na isti način slavio praznike koji imaju veze s islamom

Nakon svega, egipatski Dar al-Ifta, najveće egipatsko islamsko savjetodavno tijelo, koje muslimanima nudi vjersko vodstvo i savjete kroz izdavanje fetvi o svakodnevnim i suvremenim pitanjima, iznijelo je svoj stav.

"Nema zabrane u šerijatu, čestitati nemuslimanima njihove praznike i ovo nije odstupanje od islama kako neki ekstremisti kažu. Čestitati praznike građanima u zemlji dio je dobrosusjedstva, uzvraćanja čestitki i suživota, a to su plemeniti ljudski principi koji se traže u šerijatu i sunetu, koji su prakticirani u biografiji Poslanika a.s", navodi se u priopćenju.

Kritike ipak nisu mnogo utjecale na Salaha koji je jučer postigao gol u gostujućoj pobjedi Liverpoola protiv Aston Ville rezultatom 3:1.

Kopirati
Drag cursor here to close