Ups

Meghan Markle i princ Harry ponovno na sudu

Lifestyle / Zabava | 09. 02. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Misan Harriman/@misanharriman / Meghan Markle i princ Harry

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle ponovno će se naći na sudu sa suprugom, princem Harryjem, a ovaj put tužila ju je "odbjegla" polusestra Samantha Markle, piše Page Six. Također, mogli bi biti ispitani na sudu zbog tužbe za klevetu.

Naime, Samantha tuži Meghan za klevetu na temelju "dokazivo lažnih i zlonamjernih izjava" danih "publici diljem svijeta" tijekom intervjua nje i njezina supruga s Oprah Winfrey u ožujku 2021. godine, prenosi Jutarnji.hr.

Izmišljena priča?

Samantha je optužila Meghan da je organizirala kampanju za "klevetanje i uništavanje" njezina ugleda, kao i vjerodostojnosti nje i njihova oca Thomasa. U tužbi se navodi da je Meghan to učinila "kako bi promovirala izmišljenu priču o uspjehu i svom životu svjetskim medijima".

Meghan je pokrenula zahtjev ne bi li spriječila mogućnost davanja iskaza u građanskom postupku, no u utorak ga je odbacila floridska sutkinja Charlene Edwards Honeywell. U pravu SAD-a iskaz je službena izjava koja se daje pod zakletvom, a treba je dati svjedok ili strana uključena u pravni slučaj.

Starija sestra, odnosno, polusestra Markle je zahtjevala da Meghan (41) i Harry (38) budu odvojeni pri saslušanjima. Navodno, u sudskim dokumentima koje je Fox News dobio u ponedjeljak piše da "vojvotkinja od Sussexa do danas nije pristala zakazati niti jedan susret na sudu".

Nadalje, Samantha je tvrdila da su "laži Meghan Markle osmišljene da unište njen ugled" te da je bila "ponižena, osramoćena i izložena mržnji u svjetskim razmjerima".

Zahtjev 

Također, Samantha je demantirala da ona i Meghan nisu provodile puno vremena zajedno dok su odrastale, kao i Meghaninu tvrdnju da je Samantha "napustila srednju školu". Samantha je dodatno odbacila Meghaninu tvrdnju da je promijenila prezime u "Markle" nakon što je vijest o Meghaninoj vezi s Harryjem prvi put izašla u javnost 2016. godine.

Sudski podnesak također navodi da je Meghan "objavila i širila lažne i zlonamjerne izjave" o Samanthi u kraljevskoj biografiji iz 2020., nazvanoj "Pronalazak slobode". Samantha je zatražila suđenje pred porotom i traži čak 75 tisuća dolara odštete.

Inače, Meghan je podnijela zahtjev za odbacivanje Samanthinog slučaja u lipnju 2022. godine, rekavši da optužbe "nemaju osnovu".

"Sudovi nisu opremljeni za presuđivanje o legitimnosti nečijih osjećaja o djetinjstvu i vezama. Niti bi trebali biti", objasnio je Meghanin odvjetnik koji je rekao za TMZ da je tužba "neutemeljena i apsurdna" i da je to samo "nastavak uznemirujućeg ponašanja".

"Posvetit ćemo joj minimalnu potrebnu pažnju, što je sve što zaslužuje", dodao je odvjetnik. Isto tako, iz sudskih se izvora doznaje kako bi neki od ranijih slučajeva koji se vode protiv Meghan mogli biti "zreli za odbacivanje".

Distanciran odnos 

Inače, Meghan je izjavila da nikada nije imala blizak odnos sa Samanthom i čak je u Netflixovoj dokumentarnoj seriji iz 2022. godine, "Harry & Meghan", rekla da je njezina polusestra "izmislila koliko su bliske".

"Ne znam tvoje srednje ime. Ne znam tvoj rođendan", rekla je za Samanthu, opravdavajući distanciran odnos.

"Tvrdi ljudima da me odgojila. Također, nismo se nikada posvađale. Nismo bile dovoljno bliske da bismo se mogle uopće posvađati, a ja sam samo htjela sestru", rekla je Meghan koja je napomenula da je bila u ranim 20-ima kad je posljednji put vidjela Samanthu.

U međuvremenu, njezin otuđeni otac rekao je u ožujku 2022. da je voljan svjedočiti u Samanthinom slučaju.

"Gotovo četiri godine pokušavam vidjeti svoju kćer i njezinog muža u sudnici licem u lice. Bio bih oduševljen doći na sud i razgovarati i braniti svoju najstariju kćer", rekao je 78-godišnji Thomas. On vjeruje da Meghan nema šanse za pobjedu protiv Samanthe.

Podsjetimo, Thomas je godinama bio u svađi s Meghan i nije prisustvovao njezinom vjenčanju s Harryjem u svibnju 2018. godine. Sussexovi također nisu u dobrim odnosima s Harryjevim bratom, princom Williamom, i njihovim ocem, kraljem Charlesom III., nakon što je Harry kritizirao obitelj u svojim nedavno objavljenim memoarima "Spare".

Kopirati
Drag cursor here to close