Slučajnost

McGrady otkrio: Kobe je rekao da želi biti bolji od Jordana i umrijeti mlad

Cijeli svijet je ostao potresen nakon što je Kobe Bryant (41) poginuo u nesreći helikoptera zajedno s kćerkom Giannom i još sedmoro ljudi.
Lifestyle / Zabava | 28. 01. 2020. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kobe Bryant, Tracy McGrady i Allen Iverson. Bilo je to jedno od najvećih rivalstava u NBA ligi tijekom 2000-ih godina. Uvijek se između njih igralo na 'kost', 'trash talk' je bio na maksimalnoj razini, ali bilo je prisutno i ogromno poštovanje.

Cijeli svijet je ostao potresen nakon što je Kobe Bryant (41) poginuo u nesreći helikoptera zajedno s kćerkom Giannom i još sedmoro ljudi. Mnogi klubovi i sportaši diljem svijeta oprostili su se od legende, a među njima su i Allen Iverson i Tracy McGrady (40). Legenda Sixersa se oprostila preko društvenih mreža, a T-Mac je gostovao na ESPN-u u emisiji kod Rachel Nichols te se rasplakao.

Video: Tracy McGrady in tears remembering good friend Kobe Bryant and his daughter Gianna

Otkrio je kako je Kobe na početku karijere govorio kako želi umrijeti mlad, piše 24sata

''Ovo zvuči ludo, ali to je Kobi rekao, govorio je to uvijek: 'Želim umrijeti mlad'. 'Želim postati besmrtan'. 'Želim da moja karijera bude bolja od Jordanove'. Mislio sam da je lud. Plesao sam sa kćerkom prekjučer kad sam čuo vijesti i nisam mogao vjerovati. Slomljen sam'', rekao je McGrady, a onda dodao:

''Ta izjava jeste bila prije što je dobio djecu i vjerujem da nije tako razmišljao nakon dolaska djece'', zaključio je.

Allen Iverson ostao je bez teksta nakon što je čuo za njegovu smrt. Trebalo mu je neko vrijeme da slegne dojmove, a onda se od Kobeja oprostio na Instagramu.

''Riječi ne mogu opisati kako se osjećam danas. Jedine riječi koje su mi u glavi sada - žalostan i slomljen. Ne mogu se riješiti tog osjećaja što god radio nakon što sam čuo vijest o njegovoj smrti. Ljudi će uvijek pamtiti naše dvoboje u ligi, ali on je za mene imao puno veće značenje. Neću nikada zaboraviti moju prvu utakmicu protiv Lakersa u gostima. Došao je do hotela, otišli smo u restoran, a kad me vratio nazad u hotel, pitao me je: 'Što ćeš raditi večeras?' Odgovorio sam mu da idem u klub, a onda sam ga pitao gdje on ide. 'Pa ja idem u teretanu'. To je on, učenik košarke i života. Stalno je bio pripremljen, to je ono što svi zovemo Mamba stil'', napisao je Iverson.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Allen Iverson (@theofficialai3) on

Podsjetimo, legendarni košarkaš i njegova kći putovali su iz okruga Orange u akademiju Mamba u mjestu Thousand Oaks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Angelesa. Zbog guste magle u planinama i loše vidljivosti helikopter se srušio pri brzini od oko 300 km/h.

Među žrtvama pada aviona još je dio druge obitelji, bejzbolski trener sveučilišta u okrugu Orange John Altobelli (56), njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći, potvrdio je Johnov brat za CNN. Bile su suigračice u akademiji Mamba. Poginula je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan, javlja CBS Local.

Kopirati
Drag cursor here to close