Umjesto Ukrajine

Konačna odluka: Liverpool domaćin Eurosonga 2023.

Ovogodišnji pobjednici Eurosonga, Ukrajinci Kalush Orchestra, izjavili su kako su jako zadovoljni što će se natjecanje održati baš u Liverpoolu.
Lifestyle / Zabava | 08. 10. 2022. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je službeno - domaćin Eurosonga 2023. godine bit će grad Liverpool u Ujedinjenom Kraljevstvu. Za organizaciju popularnog natjecanja u ime ratom razorene Ukrajine borilo se 20 engleskih gradova, a Liverpool je za dlaku pobijedio Glasgow.

Irski voditelj Graham Norton otkrio je ime grada organizatora 67. Eurosonga u BBC-jevom "One Showu" u petak, te tako označio početak šestomjesečnih priprema za ovaj omiljeni glazbeni događaj.

Ovogodišnji pobjednici Eurosonga, Ukrajinci Kalush Orchestra, izjavili su kako su jako zadovoljni što će se natjecanje održati baš u Liverpoolu.

"Iako ga još nismo imali privilegiju posjetiti, glazbena baština ovog grada poznata je u cijelom svijetu. Svirati na istom mjestu gdje su Beatlesi započeli bit će trenutak koji nikada nećemo zaboraviti!", istaknuli su glazbenici.

Tri večeri natjecanja prenosit će se uživo iz liverpoolske M&S Bank Arene, koja može primiti 11.000 gledatelja. Bit će to prvi put u posljednjih 25 godina da će se Eurosong održati u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Zadovoljna sam što Eurosong dolazi u Liverpool. Ovo je ogroman događaj i sve oči svijeta bit će uprte u nas u svibnju, posebno one naših prijatelja u Ukrajini", poručila je gradonačelnica Liverpoola Joanne Anderson, piše Guardian.

Kopirati
Drag cursor here to close