Prije 50 godina

I Titova poruka ostavljena na Mjesecu - Što je napisao?

Mali disk su sa sobom ponijeli članovi misije Apollo 11, prije točno 50 godina, kada se prvi put u povijesti čovječanstva ljudskom nogom kročilo na Mjesec.
Lifestyle / Zabava | 20. 07. 2019. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disk s izjavama bivših američkih predsjednika Dwighta Eisenhowera, Johna Kennedyja, Lyndona Johnsona, Richarda Nixona i porukama predsjednika 73 zemlje svijeta ostavljen je prije 50 godina na Mjesecu. Među njima je i poruka predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Mali disk su sa sobom ponijeli članovi misije Apollo 11, prije točno 50 godina, kada se prvi put u povijesti čovječanstva ljudskom nogom kročilo na Mjesec.

  

"Neka ovo veličanstveno ispunjenje drevnog sna ljudske rase - čovjekovom kročenju na Mjesec, prvom susjedu svih nas - približi spoznaju drevnog ljudskog nastojanja da živi u miru, bratstvu i zajedničkom životu", napisao je Josip Broz Tito.

Američki predsjednik John Kennedy je samouvjereno govorio o odlasku na Mjesec iako tehnologija za to, u to vrijeme, još nije bila izmišljena, a nije uspio dočekati taj veliki trenutak jer je ubijen šest godina ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close