Pijana priča

Frontmen otkrio: Evo kako je nastalo ime grupe S.A.R.S

"Lako je napraviti "hit" i napraviti neki trenutni uspjeh, ali mnogo je teže održati to'', govori Žarko.
Lifestyle / Zabava | 02. 09. 2022. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O S.A.R.S-u znamo gotovo sve; kultne hitove poput "Budnjav lebac", "Perspektiva", "Klinka", prepoznatljiv melos, ali i činjenicu da se radi o bendu koji publika zaista voli. No mnogi ne znaju što se zapravo krije iza akronima njihova imena.

''Odmah da napomenem da je pijana priča, nema nikakve promišljenosti u tome, filozofije. Jednostavno je bio trenutak inspiracije. Pričali smo o Joe Satrianiju. Odakle kreće umijeće sviranja gitare, da li iz glave ili u mehanici i motorici cele ruke. Onda se tadašnji basist našalio: aj da ja uzmem jednu sjekiricu i da mu odsječemo tu ruku i prišijemo našem gitaristi Lukoviću, da vidimo kako će svirati. I eto tako, od jedne luđačke ideje došli smo do naziva Sveže amputirana ruka Satrianija'', ispričao je Žarko Kovačević.

Jedni od najpopularniji 

Osnovani prije 16 godina, tijekom veselog prijateljskog druženja, nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh postići. Postali su bend koji odradi stotinjak koncerata na godinu, posjeduje šarm za izvoz, žanrovski je neopterećen i sjajno zvuči u svim prilikama. Danas se SARS može pohvaliti titulom jednog od najpopularnijih sastava u regiji, prenosi Showbuzz

''Najveći uspjeh benda, pored svega što smo doživjeli i uradili i odsvirali silne dvorane i koncerte, između ostalog i Špancirfest, lijepe uspomene nosimo sa njega. Najveći uspjeh benda je zapravo što trajemo sve ove godine i što uspijevamo da se održimo. Lako je napraviti "hit" i napraviti neki trenutni uspjeh, ali mnogo je teže održati to'', govori Žarko.

Od samog osnutka, važan kotač ovog benda je i Žarkov brat Dragan.

''On je inače bio na početku frontmen, pjevao je, ali ako ćemo iskreno, više se derao na bini nego što je pevao. I onda je zapravo shvatio, bio je objektivan i rekao je okej, ti budi frontmen, ja ću nastaviti da pišem i da se bavim menadžerstvom. I tako smo podijelili poslove'', ispričao je Žarko.

Najpoznatija "Lutka" 

A kotačić koji pokrene gotovo svaki prvi ples u posljednjih nekoliko godina jedna je od njihovih pjesama.

''Drugari koji sviraju venčanja po cijeloj regiji su rekli: brate, ne možeš da veruješ, u fazonu, 99.5 posto Lutka prvi ples. Super je da je pesma toliko odjeknula među ljudima i da im se toliko dopala da su izabrali za tako lijep intiman momenat i super. Lijep je osjećaj'', priča Žarko.

U vrijeme netrpeljivosti i čestih političkih sukoba, SARS šalje samo jednu poruku.

''Gdje god da nastupamo, u nekim mjestima koja su zbog povijesnih događaja u nekim, onako malo, atmosfera i nije baš toliko dobra, napravili smo kaos gde god smo otišli. Upravo ta pjesma i ta poruka koju šaljemo s bine jest ono što ljudi osećaju i što briše bilo kakvu razliku i tenziju ako je postojala do tada. Tako da definitivno Mir i ljubav'', zaključio je Žarko.

Kopirati
Drag cursor here to close