Ceremonija

Dodjela Oscara sve manje zanimljiva

Kritičari se slažu da ceremonija koja je trajala više od tri i pol sata nije bila posebno upečatljiva.
Lifestyle / Zabava | 11. 02. 2020. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledanost prijenosa 92. ceremonije Oscara pala je na najnižu razinu od kada se organizira, znatno i u odnosu na prošlu godinu - na samo 23,6 milijuna gledatelj u SAD, javila je televizija ABC.

U 2019. godini, veče dodjele Oscara, najprestižnije filmske nagrade u Hollywoodu privuklo je 29,6 milijuna gledatelja, poslije jednog povijesnog minimuma od 26,5 milijuna prethodne godine, piše Beta.

Ceremonija 2020. godine će ostati zapamćena po tome što je južnokorejski film "Parazit" osvojio četiri Oscara uključujući glavnu nagradu za najbolji film, prvi put da je jedan film na jeziku koji nije engleski osvojio tu nagradu.

Međutim, kritičari se slažu da ceremonija koja je trajala više od tri i pol sata nije bila posebno upečatljiva.

Drugu godinu zaredom večer nije imala voditelja, u nadi da će se ponoviti uspjeh iz 2019. godine, ali nastupi zvijezda koje su se smjenjivale na sceni da se našale i otvaraju omotnice s nagradama uglavnom su bili razočaravajući.

Gledanost Oscara koja je prelazila 43 milijuna 2014. godine neprestano pada posljednjih godina u SAD, poput drugih ceremonija dodjele nagrada kao što su Zlatni globus, Grammy i druge.

Ponovo je ove godine stiglo puno kritika na dodjelu Oscara, mnogi su zamjerali zbog nedostatka etničkog i kulturnog diverziteta u nominacijama kao i nedostatku žena u nominaciji za kategoriju redatelja.

Neki su čak preko društvenih mreža pozivali da se bojkotira ceremonija.

Ipak od 39 dodijeljenih zlatnih statueta 2020. trećina je pripala ženama.

Kopirati
Drag cursor here to close