U Trebižatu

Čapljina: Spaljivanjem Marka Krnjevala (Putina) završeni 59. Pokladni dani

Marko je, između ostalog, kriv što je u vatrogasnom u Čapljini zaposleno više radnika nego u bivšem Energoinvestu, kriv je i što je Danijel Boto morao otići trbuhom za kruhom u Njemačku.
Lifestyle / Zabava | 21. 02. 2023. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitanjem optužnice te spaljivanjem Marka Krnjevala, koji je ove godine bio u liku i djelu Vladimira Putina, završeni su 59. po redu Pokladni dani Trebižat-Čapljina 2023.

Na Domu kulture u Trebižatu prvo je održano suđenje Marku Krnjevalu, kojega je sud optužio po više točaka.

Foto: Bljesak.info / Spaljivanjem Marka Krnjevala (Putina) završeni 59. Pokladni dani

Sami događaj počeo je intoniranjem ruske himne.

Nakon uvodnih tonova trebižačke glazbe suci su pokrenuli postupak suđenja optuženom Marku Krnjevalu, koji je na kraju proglašen krivim i osuđen na kaznu spaljivanjem.

Nakon što se časni sud povukao i donio odluku, sudac je kazao kako je Marko kriv po svim točkama optužnice, te kako mu slijedi spaljivanje, ali prije toga pročitat će se njegova oporuka i što ostavlja kome u nasljeđe.

Foto: Bljesak.info / Spaljivanjem Marka Krnjevala (Putina) završeni 59. Pokladni dani

Marko je, između ostalog, kriv što je u vatrogasnom u Čapljini zaposleno više radnika nego u bivšem Energoinvestu, kriv je i što je Danijel Boto morao otići trbuhom za kruhom u Njemačku, kriv je i što su neki poznati čapljinski gospodarstvenici završili u bolnici nakon proglašenja neradne nedjelje...

Po završetku čitanja oporuke, u kojoj se Marko dotaknuo skoro svake kuće u Trebižatu, uz zvuke glazbe odnesen je ispred Doma kulture, gdje je, uz nečije suze, a nečije usklike, spaljen.

Foto: Bljesak.info / Spaljivanjem Marka Krnjevala (Putina) završeni 59. Pokladni dani

Nakon spaljivanja Marka Krnjevala uslijedilo je druženje i zabava pod maskama.

Vrijedi istaknuti kako je ove godine u defileu bilo dosta zanimljivih maski - od ruskih vojnika, preko doktora znanosti sa diplomom Sebije Izetbegović, pa sve do klauna, životinja...

Kopirati
Drag cursor here to close