'Velika špica'

Naoružani dobrom energijom 'Helem nejse' stižu u Mostar

Novi album, koji će publika u Mostaru čuti 12. travnja, već ranije najavljen singlovima kao "Kabadahija", cjelina je od četrnaest pjesama.
Lifestyle / Zabava | 09. 04. 2019. u 10:44 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koncert u Mostaru će biti jedna velika špica. Dolazimo s dvadesetak kriminalaca s kojima ćemo se na pozornici pojaviti s pištoljima. Pripremamo iznenađenja, vatromet, pucat ćemo u zrak i biti će to nastup koji ne smijete propustiti'', rekao je to u razgovoru za Bljesak.info Stihomir Klepić, član sarajevskog kolektiva Helem Nejse najavljujući nastup u mostarskom OKC -u Abrašević.

Foto: PR / Helem nejse

Helem nejse nastao je prije pet godina, čine ga Stihomir Klepić, Čika Gagara i Toshi Domaćin. Iza njih je uspješan debitantski album "Go u gostima" koji se uvukao u svakodnevni govor i kulturu mladih u BiH, te novi album ''Pola čovjek, pola jedan''. Predstavljajući ovaj konglomerat, Klepić govori kako im je era poslovanja jako široka, a sve je krenulo od radijskih emisija.

'Prijeratni nadrealisti'

''Nastali smo kao ekipa okupljena oko radijske emisije, a sada iza sebe imamo preko pet sezona, oko 160 epizoda. Iz toga je nastala kazališna predstava 'Sarajevski dani terorizma', a iz te predstave i radijskih emisija je nastao bend koji iza sebe sad već ima dva studijska albuma'', govori Klepić.

Iako ih mnogi uspoređuju s novim Nadrealistima, Klepić objašnjava kako su oni zapravo 'prijeratni nadrealisti' te dodaje kako je njihova filozofija i vizija samo rad.

''Trudimo se biti zdravog razuma, razmišljati svojom glavom i što je najbitnije radimo, nikad nismo zadovoljni sobom. Težimo tome da radimo više i bolje, te samim tim, mijenjajući sebe na bolje, mijenjamo i društvo oko sebe. To je naša filozofija i vizija rada'', objašnjava ovaj sarajevski reper.

Novi album, koji će publika u Mostaru čuti 12. travnja, već ranije najavljen singlovima kao "Kabadahija", cjelina je od četrnaest pjesama. Odlika mu je raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trapa i funka, do hitoidnih pop melodija koje koketiraju s elektronskom glazbom.

Video: 

''Za razliku od prošlog albuma mnogo više eksperimentiramo s glazbenim pravcima, ima tu svega, truba, narodnjaka, Balkana. Tekstovi su i dalje iskreni, možda malo zreliji. I dalje pjevamo o ljubavi, socijalno angažiranim temama, bavimo se pojedincima, odnosno kroz njihove priče pričamo svoje'', predstavlja Klepić.

Ekipa bez greške

Album je sniman u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno s dečkima iz Helem nejse, preuzeli su etablirani regionalni glazbenici, kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Također, na albumu su svoj pečat ostavili Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi.

Ozbiljnost i predanost radu najviše se osjeti i u nastupima prepunim energije i šarma, koji su, kako ističe sarajevski reper, uvježbani do posljednje sekunde a veliku pažnju ekipa pridaje i promociji svog rada.

''Naši nastupi su energični, ali iza toga stoji mnogo rada. Brinemo se o svakoj sekundi svoga nastupa, razmišljamo o tome, pričamo i onda smo dobro uštimani i bez greške. Marketing nam je jako bitan. U našoj ekipi uz muzičare, radijske voditelje, ima i kazalištaraca, filmaša, te sve svoje mogućnosti i kapacitete ulažemo u promociju'', govori glazbenik i kao primjer tomu ističe video kojim bend najavljuje svoju posljednju turneju reproduciranjem scene iz kultnog filma 'Kum'.

Uz Mostar, naoružani dobrom energijom i osvježeni novim repertoarom, Helem Nejse na ovoj turneji u pohodu su i na Tuzlu, Bihać, Brčko i Zagreb.

Kopirati
Drag cursor here to close