Vrijedni Panonski mornar

Đorđe Balašević osim koncerata sprema i novi album

Pored pisane riječi, 'Panonski mornar' vrijedno radi i na novim pjesmama, pa je tako, ekskluzivno za Naxi radio otkrio da će svoju publiku uskoro obradovati novim albumom.
Lifestyle / Zabava | 23. 11. 2017. u 00:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga predstavljena je posljednja knjiga Đorđa Balaševića 'Kalendar mog detinjstva', čije je pojedine segmente kazališna publika mogla čuti u istoimenoj poetsko - glazbenoj formi. Scena se mjeri trenucima, a pisana riječ je nešto što ostaje zauvijek, što objašnjava i on:

"Ovo je nešto potpuno drugačije, iako se radi o istoj stvari. Ja sam možda pretjerano 'davio', ali znam s kim imam posla. Znam tko će to čitati i pazio sam da poslije izvjesnog vremena, kada budemo detaljnije analizirali, ne dođe do trenutka - E, mogao si možda... - Nisam mogao. Sve što bi trebalo nalazi se ovdje. Žao mi je što i drugi dio nije izašao, ali ovo će me sigurno povući da i njega završim do proljeća.

Knjiga 'Kalendar mog detinjstva', po sadržaju je podijeljena na mjesece koji donose različita sjećanja, događaje i ljude, a cijela jedna godina uspomena podijeljena je u dvije knjige.

"Prva knjiga je poodmakla već. U njoj je zadnja glava srpanj, a krenula je sa veljačom. Već su urađeni kolovoz, rujan i pola listopada. Prosinac i siječanj sam spojio u jednu glavu, jer kao što kažem u jednom poglavlju knjige: - Nikada mi nije bilo jasno tko je glavni - 31. prosinac ili 1. siječanj? Koji je tu dan najvažniji?- Tako da mislim da će naredne godine, otprilike u svibnju izaći i drugi dio".

Pored pisane riječi, 'Panonski mornar' vrijedno radi i na novim pjesmama, pa je tako, ekskluzivno za Naxi radio otkrio da će svoju publiku uskoro obradovati novim albumom.

"Pošto je za vas uvijek sve bilo ekskluzivno, otkrit ću vam da pokušavam uraditi nešto što smo mi u svoje vrijeme zvali ploče. Moguće je da ćemo do beogradskih koncerata, zapravo sasvim sigurno, imati nekih deset-dvanaest pjesama na jednom mjestu. Ovoga puta neću napraviti grešku da puštam jednu po jednu, nego ćemo napraviti pravi udar sa svih dvanaest", prenosi Naxi.

Tradicija novogodišnjih koncerata nastavit će se i ove godine, pa je tako već dogovorena Arena u Beogradu 30. prosinca.

"To je dogovoreno i nešto što je u okviru proslave četrdeset godina karijere. Osijek 22. prosinca, Zagreb 26., Arena 30. i Novi Sad na Bogojavljensku noć, kao što sam obećao. To su gradovi koje sam izabrao kao važne u čitavoj ovoj priči, mada svaki grad u kom sam nastupao bio mjesto kojem sam se uvijek vraćao i gdje sam dobrodošao. Nisam bio pristalica da slavimo jubilej 40 godina, ali nisam siguran da ćemo 50 godina slaviti, pa je bolje da ga proslavimo sada", šaljivo završava legendarni 'Panonski mornar' čiju publiku čini nekoliko generacija.

Kopirati
Drag cursor here to close