#singlesday

Sami ste? Danas proslavite svoj praznik

Idealna je prilika da proslavite ljubav prema prijateljima, obitelji, kućnim ljubimcima i, prije svega – sebi.
Lifestyle / Zabava | 11. 11. 2022. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni dan samaca, koji pada na 11.11., međunarodni je praznik koji slavi ljepotu samačkoga života. 

Na Sveučilištu u Nanjingu, u Kini, četvorica je studenta 1993. godine, kako bi razbila monotoniju samačkoga studentskog života, odlučila da će 11. 11. izlaskom proslaviti to što su samci.



Inicijativa se brzo proširila među ostalim studentima, a s vremenom i među ostatkom kineskog društva. Nisu ni slutili da će današnji dan međunarodnu popularnost steći preko interneta te da će danas milioni samaca slaviti svoj dan.

Povodom te prigode mnogi, pogotovo kineski online shopping lanci pripremaju visoke popuste kako bi se single ljudi mogli počastiti – Alibaba, GearBest, AliExpress i eBay samo su neki od njih. Singles' Day je u Aziji, a pogotovo Kini, ono što su Black Friday i Cyber Monday na Zapadu. Samo s puno većim popustima.

Dan samaca, također poznat kao praznik duplih jedanaestica, praznik je neženja, dan neprihvaćenih, postao je popularan praznik zabavnog karaktera među omladinom Kine koja je ponosna na to što nema partnera.

Ovaj dan definitivno služi skretanju pažnje samaca sa činjenice da su sami. Kako veliki broj mladih tada organizuje okupljanja, na ovaj dan mnogi zapravo imaju priliku da pronađu partnera.

Kopirati
Drag cursor here to close