Gornja Kolonija

Uručeni ključevi stanova za osam obitelji u Jablanici

Završetkom projekta CEB II će biti zatvoreno više od 76 posto neuvjetnih kolektivnih smještaja na području Federacije BiH.
Lifestyle / Obitelj | 21. 09. 2021. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Uručenje ključeva

U jablaničkom naselju Gornja Kolonija završena je izgradnja višestambene jedinice sa osam stanova.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Jablanica Damir Šabanović uručili su ključeve novoizgrađenih stanova i time ozvaničili useljenje osam obitelji – korisnika kolektivnih centara.

''Dolazak hladnijih dana za ovih osam obitelji više nije briga. Sagrađena je jedna moderna, funkcionalna i utopljena zgrada. Marljivo se radilo kako bismo danas došli do ovog najsvečanijeg čina. Završetkom zgrada u općinama zatvaramo i kolektivne centre. Novi izgled ovih lijepih objekata mijenja i izgled okoline. To je rezultat dobre suradnje lokalne zajednice i Ministarstva. Svi smo sretni zbog današnjeg čina useljenja'', rekao je Ramić.

Završetkom projekta CEB II će biti zatvoreno više od 76 posto neuvjetnih kolektivnih smještaja na području Federacije BiH.

''Do sada je na području Federacije u okviru projekta CEB II - „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ rekonstruirano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova, te je u tijeku izvođenje radova na izgradnji 313 stambenih jedinica za dvanaeset podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara i Goražda, Općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača - dodao je Ramić.

Gospodin' Program izgradnje stambenih jedinica se implementira kroz projekat CEB II – „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja", koji implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Kopirati
Drag cursor here to close