Presuda

Par dobio 9,7 milijuna dolara odštete zbog udara kamiona

Nakon petodnevnog suđenja u Okružnom sudu SAD-a u Portlandu, osmočlana porota utvrdila je da je Exel Inc., poznatiji kao dostavna kompanija DHL, odgovoran za sudar koji se dogodio u petak, 3. kolovoza 2016. godine, u večernjim satima.
Lifestyle / Obitelj | 16. 12. 2019. u 08:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porota je dodijelila 9,7 milijuna dolara odštete muškarcu i ženi iz Vancouvera, koje je udario kamion dok se vozili biciklima duž međudržavne ceste 84 u klisuri rijeke Columbia, u američkoj državi Oregon, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon petodnevnog suđenja u Okružnom sudu SAD-a u Portlandu, osmočlana porota utvrdila je da je Exel Inc., poznatiji kao dostavna kompanija DHL, odgovoran za sudar koji se dogodio u petak, 3. kolovoza 2016. godine, u večernjim satima.

Dodijeli su 1,3 milijuna dolara (oko 1,15 milijuna eura) ekonomske štete, četiri milijuna (oko 3,6 milijuna eura) neekonomske štete i četiri milijuna kaznene odštete Ericu Moutalu, kojem je donja lijeva noga gotovo amputirana, te 400.000 dolara (oko 360.000 eura) neekonomske štete njegovoj sadašnjoj supruzi Andrei Newman, izvijestili su lokalni mediji.

Prema Oregonovom zakonu, dozvoljeno je voziti se biciklom uz bankinu na većini autoputeva, osim na nekoliko gradskih autoputeva gdje je Ministarstvo prometa Oregon nametnulo izričitu zabranu za Portland i Medford.

Robert Barton, odvjetnik Exel Inc., rekao je da su Moutal i Newman prešli bijelu liniju koja odvaja bankinu od putne trake, a kamiondžija ih nije uspio izbjeći.

"To se dogodilo, jer su bili tamo gdje nisu trebali biti", rekao je Barton poroti.

Kopirati
Drag cursor here to close