Kada dođe roda

Otkriveno koliko je u prosjeku potrebno spolnih odnosa da bi došlo do trudnoće

Anketirani roditelji bili su voljni odgovoriti na još jedo pitanje, a to je kakav je seks kada radie na potomstvu.
Lifestyle / Obitelj | 24. 11. 2017. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Put do trudnoće često nije lak, znaju to mnogi parovi koji željno žele bebu. S druge strane ima onih koji su iz prve uspjeli te onih koji nisu ni planirirali roditeljstvo, ali im je doletjela roda.

Koliko u prosjeku treba seksualnih odnosa da bi test pokazao da ste trudni, istražio je portal ChannelMum.com koji je anketirao 1194 roditelja te saznao magični broj, piše rtl.hr.

Naime, da vam se želja ispuni, trebali biste imati spolne odnose 13 puta mjesečno i tako šest mjeseci. Naravno, ovdje govorimo o prosjeku. Ovo je samo broj. Svaki par, svaki čovjek, priča je za sebe.

Anketirani roditelji bili su voljni odgovoriti na još jedo pitanje, a to je kakav je seks kada radie na potomstvu. Došlo se do zaključka kako je ova vrsta seksa u mnogome drugačija od spontanog seksa između partnera.

Naime, anksioznost koja se vezuje uz želju za djetetom, za 18 posto mladih parova odnos pretvara u obavezu. Čak 43 posto ispitanika otkrilo je da je tijekom odnosa osjećalo strah i pritisak da pokušaj neće uroditi plodom.

"Rad na prinovi može biti zabavan, ali isto tako naporan, stresan i često neuspješan. Zato, dok ste usredotočeni na svoju buduću bebu, nemojte zaboraviti jedno na drugo", savjetuje Sioban Frigard, osnivačica portala.

Treba naglasiti kako je svaka osoba drugačija. Neke žene će zatrudnjeti nakon jednog odnosa, a drugima će trebati puno više vremena. Anketa koju je proveo ovaj portal pokazala je kako je petini ispitanih parova trebalo između jedne do tri godine da postanu roditelji. Jedna trećina njih to je uspjela nakon mjesec, dva pokušavanja, Najvažnije je opustiti se i uživati jedno u drugome.

Kopirati
Drag cursor here to close