Mali kreativci

Neke zanimljivosti o proljetnim bebama

Bebe rođene u proljeće upravo su onakve kakve bismo mogli zamisliti kad nam na pamet padne bilo što vezano u proljeće. Evo nekoliko zgodnih zanimljivosti o bebama koje su rođene između 20. ožujka i 21. lipnja
Lifestyle / Obitelj | 23. 03. 2024. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zima, proljeće, ljeto ili jesen...Znaš li da godišnje doba na neki način utječe na našu osobnost? Mnoga istraživanja pokazala su kako datum rođenja i osobnost imaju određenu poveznicu, a to je i jedan od razloga zbog kojeg 'proljetne bebe' imaju bolje raspoloženje i veseliju ćud.

Stoga, ako si rođena u proljeće ili imaš dijete rođeno u proljeće, u nastavku pročitaj neke od karakteristika koje proljetne bebe čine toliko neodoljivima i posebnima!

Manje alergija

Iako proljeće za neke od nas znači pakao zbog alergija, čini se kako je jako dobro biti rođen u proljetnim mjesecima ako želiš što čišće disati. Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNA markere kod djece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi saznali postoji li veza između datuma rođenja i razvoja alergija. Iznenađujuće, otkrili su povećani rizik od alergija, peludne groznice, astme i ekcema kod djece rođene u jesen i najmanji rizik za bebe rođene u proljeće.

Optimistične od rođenja

Jedna jako lijepa stvar o utjecaju godišnjeg doba na osobnost je svakako ova. Sunčani proljetni mjeseci imaju odličan utjecaj na vašu narav. Štoviše, proljetne bebe mogu biti čak i pretjerano pozitivno. Ako si rođena u proljeće, znaš da uvijek prvo tražiš ono najpozitivnije u svemu, umjesto da se zadržavaš na onim negativnim stvarima.

Buduće vođe

Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u ožujku i travnju imaju puno veće šanse postati vođama, a ono što je zanimljivo, djeca rođena u lipnju i srpnju za to imaju najmanje šanse. Stoga, ako imaš dijete rođeno u proljeće, velike su šanse da mu se smiješi uspješna budućnost!

Veliki kreativci

Još dobrih vijesti! Izgleda da su bebe rođene u proljeće jako kreativne. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Connecticut, otkrilo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u ožujku, ali i kod onih rođenih u prosincu, siječnju i veljači.

Imaju veće šanse razviti multiplu sklerozu kasnije u životu

Ovo posebno vrijedi za bebe rođene u travnju. Naime, finski znanstvenici otkrili su da travanjske bebe imaju povećani rizik od neurodegenerativne i autoimune bolesti koja prvenstveno 'napada' bijelu masu središnjeg živčanog sustava, a njezina oštećenja mogu zahvatiti mozak i kralježničku moždinu. Rizik je kod travanjskih beba oko 9 posto veći nego kod bilo kojih drugih mjeseci, a pretpostavlja se da je to zbog nedovoljnog unosa vitamina D tijekom trudnoće.

Noćne sove

Pripremi se za puno neprospavanih noći jer znanstvenici upozoravaju da bebe rođene u proljeće (kao i u ljeto) zaspe kasnije nego bebe rođene u jesen i zimu. Zanimljivo je da djevojčice zaspe ranije bez obzira na godišnje doba u kojem su rođene, što zapravo znači da je veća šansa da imate malu sovicu ako ste roditelj dječaka rođenog u proljeće ili ljeto.

Kopirati
Drag cursor here to close