UNICEF BiH objavljuje Natječaj

Sudjelujte u natječaju koji promovira i i štiti prava djeteta u BiH

Natječaj je otvoren za sve radove objavljene od 01.11.2021. do 31.10.2022. godine, u bilo kom bosanskohercegovačkom mediju dostupnom i orijentiranom na BiH.
Lifestyle / Obitelj | 15. 10. 2022. u 06:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UNICEF BiH objavljuje Natječaj za medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH u skladu sa Etičkim smjernicama o izvještavanju o djeci. Natječaj je otvoren za sve novinarke i novinare koji su svoje radove na ovu temu objavili tijekom ove godine u medijima u Bosni i Hercegovini.

Novost na ovogodišnjem Natječaju je da se ovogodišnja nagrada dodjeljuje jednoj novinarki/jednom novinaru za ukupan doprinos promociji i zaštiti prava djeteta tijekom 2022. godine kroz novinski tekst, tekst na portalu, blog, TV ili radio prilog, vlog ili dokumentarni film. Svaki novinarski rad koji ispunjava uvjete natjećaja, mogu prijaviti autorice, autori ili neko od urednica/urednika u medijima.

Kao i do sada, u jednoj teškoj godini, opterećenoj globalnim sukobima, ekonomskom krizom i političkim previranjima, u situaciji kada još osjećamo posljedice COVID’19 pandemije, želimo pohvaliti i nagraditi trud novinarke/novinara koji su u svemu našli snage i iskrene volje da obrade teme koje se tiču obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječje zaštite ili teme koje promoviraju inkluziju, nediskriminaciju i poštivanje različitosti, i s kojima ih pozivamo da se prijave na ovaj Natječaj, ističu organizatori.

Natječaj je otvoren za sve radove objavljene od 01.11.2021. do 31.10.2022. godine, u bilo kom bosanskohercegovačkom mediju dostupnom i orijentiranom na BiH. Prilikom izbora najboljeg medijskog rada vodit će se računa o sljedećim kriterijima:
 
Izboru teme;
Načinu prezentiranja činjenica i podataka;
Analitičkom pristupu i kontinuitetu;
Spisateljskom stilu za medij, novine i web/audiovizualnoj prezentaciji za radio i televiziju;
Procjeni pozitivnog efekta na publiku u smislu promoviranja teme;
Poštivanju UNICEF-ovih principa etičkog izvještavanja o djeci;
Poštivanju principa Zajedničke izjave novinara u BiH.
 
Aplikacija se sastoji od podataka o autorici/autoru i linka na objavljeni materijal. Aplikaciju dostaviti na adresu [email protected] sa naznakom „Za medijski konkurs/natječaj“. Rok za dostavu prijava je 08.11.2022. godine u 12:00.

Žiri sastavljen od iskusnih novinarki i novinara, dobitnica i dobitnika UNICEF-ovih priznanja prethodnih godina, te stručnjakinja i stručnjaka iz oblasti zaštite prava djeteta, odabrat će najbolje radove i objaviti svoju odluku na svečanosti koja će biti organizirana ovim povodom.

Kopirati
Drag cursor here to close