Najslađi trenuci

Zajednički koraci: Majčin dan obilježen plesom i radosti u Mostaru

Plesačice Športskog plesnog kluba Zrinjski, već sedam godina majkama za Majčin dan, poklanjaju ples.
Lifestyle / Obitelj | 14. 05. 2023. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Majčin dan posebno je doba godine kada možete proslaviti svoju prvu najbolju prijateljicu, zabaviti se s njom i dati joj najljepši dar osmijeh i svoje društvo.

Upravo to već sedam godina uz dobre ritmove i ples poklanjaju majkama balerine Sportskog plesnog kluba Zrinjski iz Mostara.

Naime, u četvrtak je u prostorijama kluba organiziran plesni trening majki i kćerkica, a na ovaj zabavni sat odazvao se velik broj balerina i njihovih majki.

Učenice prvog i drugog razreda baletne škole u Mostaru rekle su nam kako obožavaju ovaj dan.

  / Učenice prvog i drugog razreda baletne škole u Mostaru

''Odlično je plesati s mamom'', kaže Stefanija koja već dvije godine pleše, te je pohvalila mamu kako zna baletske pokrete.

Dora je rekla kako voli plesati s mamom. ''Drago mi je da mogu mamu naučiti plesati pravilno'', kaže Dora, dok je Petra rekla kako joj je ovaj dan jako zabavan.

I Franka je rekla kako voli plesati s mamom, koja kaže zna dobro i pravilno plesati.

Nina Krezić kaže kako njena curica u ovom klubu pleše već sedam godina

Pročitajte još

''Moja curica Gabi sedam godina trenira u ŠPK Zrinjski. Ples povodom majčinog dana je jedna od tradicija koje klub organizira, a imali smo jednom i preko zooma ples, dok je bilo vrijeme korone. Klub se trudi da uključi roditelje, osim klasičnih treninga. Ne propuštamo nijedan dan, ovaj događaj obožavam'', kazala je Krezić.

Trenerice u klubu ŠPK Zrinjski kažu kako je ovo ideja nekadašnjih trenerica, koju se trude održati.

''To je ideja naših starih trenerica, ali trudimo se nastaviti njihovu tradiciju i dan danas, svake godine je odaziv bolji i bolji'', rekla je Katarina Topić nastavnica u prvoj baletskoj školi, izvanredno odijeljene Mostar.

Rekla je da slave i Dan očeva, koji njihovim plesačicama bude zanimljiviji od majčinog dana.

''Balerinama ovaj dan bude puno zanimljiviji, jer tate su dosta smotane, uvijek pitamo što je teže nogomet ili balet, a balet je uvijek pobjeđivao. Utisci oba dana su odlični i mame se iznenade što radimo i što im djeca mogu'', kazala je Topić

Marina Čerkuč, rekla je kako su u klubu u početku radili predstave za mame, pa su plesačice plesale svoje koreografije za mame i cijela predstava je bila jako emotivna; poklončićima za mame.

''Nakon par godina došli smo na ideju da im poklonimo jedan trening, da vide kako djevojčice plešu, što uče evo i sedam godina smo tu. Bude jako veselo i zanimljivo, a mame uvijek komentiraju kako je trening zahtjevan, kada djeca plešu ne izgleda teško ali kada probaju vide da i nije baš tako lagano'', kazala je Čerkuč.

Hoće li ovaj događaj proširiti i napraviti jedan veliki plesni događaj za sve mame i djeca iz Mostara koje žele, Čerkuč je rekla da bi voljeli.

''Bilo je ideja da se događaj ''digne na višu razinu''. Sada plešu naše plesačice s mama. Ništa se ne zna; ideja postoji i vidjet ćemo kako će se razviti'', kazala je Čerkuć koja kaže kako svake godine ovaj događaj bude smiješan i emotivan.

Kopirati
Drag cursor here to close