Puklo

Ljubuški: 15 zahtjeva za razvod braka u prošloj godini

Protekle godine primljeno je i 12 novih zahtjeva za potpunim posvojenjem, međutim, nije bilo ostvarenih posvojenja.
Lifestyle / Obitelj | 02. 07. 2020. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centru za socijalni rad Ljubuški u protekloj, 2019. godini podneseno je 15 zahtjeva za posredovanjem u postupcima razvoda braka, od kojih je šest okončano u zakonskom roku, dva su bila u postupku posredovanja kod Centra, pet postupaka razvoda braka bilo je u tijeku kod Općinskog suda u Ljubuškom, jedan se vodio u RH i jedan u postupku promjene mjesne mjerodavnosti. U prošloj godini rješavano je sedam slučajeva, u kojima se posredovalo u saniranju i rješavanju konfliktnih bračnih i obiteljskih odnosa, piše Večernji list BiH.

Protekle godine primljeno je i 12 novih zahtjeva za potpunim posvojenjem, međutim, nije bilo ostvarenih posvojenja. Podnesena su tri zahtjeva za udomiteljstvo, devet osoba s područja Ljubuškog pohađalo je stručnu izobrazbu (edukaciju) za udomitelje, od njih je sedmero certificirano i osposobljeno za posvojenje i udomljenje djeteta, a dvije osobe su odustale.

Kad je riječ o nasilju u obitelji, intervenirano je u sedam slučajeva, žrtve nasilja smještene su u “sigurnu kuću” ili u srodničku obitelj. Centar sudjeluje u upravnim postupcima u oblasti skrbništva, nadzire skrbnike koji obavljaju skrbničke dužnosti i radi sa štićenicima koji su stavljeni pod skrbništvo.

Sedam odraslih osoba stavljeno je pod posebno skrbništvo zbog bolesti, doneseno je 19 rješenja o postavljanju privremenih skrbnika osobama nepoznatog boravišta radi zaštite njihovih prava i interesa, za dva malodobnika postavljeni su posebni skrbnici, doneseno 10 rješenja o raspolaganju imovinom malodobnika, za odrasle osobe dostavljeno 40 socijalnih anamneza i mišljenja na traženje različitih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close