Breastfeeding Friend

Kako tehnologija može pomoći mladim majkama s dojenjem

Činjenica da pitanja postavljaju uređaju, a ne stvarnoj osobi, uklonit će kod mladih majki onaj strah od osuđivanja ili podsmjehivanja jer nešto ne znaju.
Lifestyle / Obitelj | 05. 03. 2018. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika većina žena, nakon rođenja djeteta, pokuša dojiti. Njih tri četvrtine pokuša dojiti dijete u njegovim prvim danima života. No, kako vrijeme odmiče, tako opada i broj majki koje doje.

Razlozi su različiti - od toga da majka ima poteškoća s proizvodnjom mlijeka do bolesti djeteta (ili majke) i uvođenja dohrane na bočicu.

No, velik broj majki ističe i kako bi im puno značila podrška - da imaju pitati koga za savjet odnosno da im netko pomogne kad se nađu u problemima.

Zato su u Velikoj Britaniji osmislili Breastfeeding Friend (Prijatelja za dojenje), platformu koja mladim majkama omogućuje da iskoriste prednosti tehnologije i dobiju pravovremenu pomoć oko dojenja.

Tako majke (ali i očevi), mogu postaviti pitanje vezano uz dojenje putem Facebook Messengera, ali i putem Amazonovog virtualnog asistenta Alexe, javlja Zimo.co.

Majke tako mogu Alexu pitati što god ih zanima vezano uz dojenje, a odgovori će biti prilagođeni trenutnoj dobi djeteta. S obzirom na to da se Alexi pitanja postavljaju glasovno, to znači da ih majke mogu postaviti i kad su im ruke pune.

Činjenica da pitanja postavljaju uređaju, a ne stvarnoj osobi, uklonit će onaj strah od osuđivanja ili podsmjehivanja jer nešto ne znaju.

Istraživanje koje je provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako su žene sklonije imati pozitivno iskustvo dojenja, dulje spremne pokušavati dojiti svoje dijete i općenito dulje dojiti, ako imaju nekoga (ili nešto) kome se mogu obratiti u slučaju nedoumice ili pitanja.

Želite li isprobati kako izgleda kad savjete o dojenju daje Alexa ili chatbot, svratite do Start4life stranice i slijedite upute.

Kopirati
Drag cursor here to close