Seksualni odgoj

Djeca će u školama učiti da su homoseksualne veze normalne

Britanska Vlada, koju predvode konzervativci, najavljuje da će seksualno obrazovanje od srpnja 2020. godine biti obavezno za dvanaestogodišnjake.
Lifestyle / Obitelj | 26. 02. 2019. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca u Velikoj Britaniji učit će u osnovnim školama da su homoseksualni brakovi normalni, što je izazvalo revolt vjerskih škola i religioznih obitelji. Britanska Vlada, koju predvode konzervativci, najavljuje da će seksualno obrazovanje od srpnja 2020. godine biti obavezno za dvanaestogodišnjake. 

Djeca će prije 12. godine učiti o homoseksualnim odnosima i o tome da "rodno i seksualno formirani stereotipi mogu biti štetni". 

Šefica Vladine agencije koja ispituje standarde u britanskim školama Amanda Spailman ističe da bi sva djeca trebala naučiti da su istopolne veze - normalne. 

Ti stavovi praćeni su kritikama religioznih organizacija i pojedinaca koji žele da seksualno obrazovanje i učenje o homoseksualnim odnosima kod muškaraca i žena bude neobavezno. 

Prikupljeno je 100.000 potpisa onih koji se zalažu za "osnovna ljudska prava" i traže da im djeca budu izuzeta od pohađanja seksualnog obrazovanja, što je dovelo do debate u britanskom Parlamentu. 

"Ozbiljno smo zabrinuti zbog fizičkih, psihičkih i duhovnih posljedica učenja djece o određenim seksualnim i sličnim konceptima", upozoreno je u peticiji. 

Prema novim obrazovnim smjernicama, djeca od 11 godina učit će i o šteti koju uzrokuje sakaćenje ženskih genitalija, kao i o zlostavljanju djece, prisilnom braku, zlostavljanju u obitelji, te zlostavljanju radi "spasavanja časti", navode britanski mediji, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close