Ana Obregon

Bivša Šukerova djevojka svojoj unuci je postala i majka

Lifestyle / Obitelj | 08. 04. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska glumica i voditeljica Ana Obregon (68), bivša djevojka hrvatskog nogometaša Davora Šukera nedavno je šokirala svijet kad je izašla iz rodilišta u Miamiju s bebom u rukama.

Izjavila je kako je ispunila želju svog pokojnog sina Alessa, koji je umro 2020. od raka u 27. godini. Njegova želja je bila imati dijete, a španjolska glumica je pomoću njegove sperme i surogat majke to i ispunila.

"Ovo je bila Alessova posljednja želja, da na svijet donese svoje dijete. Ono što mi je omogućilo da nastavim živjeti svaki dan je ispunjavanje ove misije", rekla je Obregon za španjolski časopis HOLA!

Djevojčica Ana Sandra rođena je uz pomoć surogat-majke u Miamiju, gdje je to zakonski dozvoljeno, te je pravno Ana Obregon postala skrbnica svoje unuke, čime je djevojčici postala i mama.

Priča je pokrenula i pravnu i etičku raspravu u Španjolskoj, gdje je surogat majčinstvo ilegalno i gdje se uzorci sperme mogu koristiti samo za oplodnju partnera udovca unutar 12 mjeseci od smrti donora uz njihovo izričito dopuštenje. S druge strane, glumica tvrdi da ima dokumente koji dokazuju da je zakonski priznata kao majka djeteta u SAD-u, a da je posvajanje djeteta rođenog u inozemstvu legalno u Španjolskoj, prenosi 24sata.

Mnogi stručnjaci, navodi CNN, dovode u Obregoninu tvrdnju da je ispunjavala želju svog sina na samrti.

"Čini mi se upitnim da bi želje pokojnika bile da se njegova sperma koristi za oplodnju jajašca u tijelu žene u drugoj zemlji", rekao je profesor filozofije Gonzalo Velasco u intervjuu za radio stanicu Cadena Ser.

Verónica Fumanal, predsjednica španjolske Udruge za političku komunikaciju (ACOP), rekla je da ju je ovaj slučaj natjerao na razmišljanje o distopijskoj TV seriji "Black Mirror".

"Kupila je sebi unuku spermom svog mrtvog sina", rekla je Fumanal.

Glumica je odbacila sve optužbe, a najavila je i mogućnost da mala djevojčica dobije brata ili sestru. Uz to, osim rođenja djeteta, drugi Alessov san bio je objaviti knjigu "El chico de las musarañas", koja će se u prodaji naći 19. travnja, a prihodi će biti namijenjen zakladi koja nosi njegovo ime i čija je misija istraživanje raka.

Kopirati
Drag cursor here to close