Prije 25 godina

UEFA se prisjetila legendarnog Šukerovog loba

Na Europskom prvenstvu 1996. godine Šuker je napravio potez za pamćenje lobom preko gorostasnog Schmiechela, kojega su u to vrijeme smatrali najboljim vratarom svijeta
Sport / Nogomet | 16. 06. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan prije 25 godina Davor Šuker zabio je jedan od najljepših pogodaka ikad postignutih u dresu hrvatske reprezentacije, čuveni lob preko Petera Schmeichela na Europskom prvenstvu 1996. godine, a tog prelijepog gola prisjetila se danas na Twitteru Uefa.

Video: Davor Šuker v Denmark, 1996: 60 Great UEFA Goals

Hrvatska i tadašnji branitelj naslova europskog prvaka Danska igrali su susret drugog kola grupne faze. Vatreni su vodili s 2:0 golovima Šukera i Bobana, a onda su danski očajnički napad iskoristili Aljoša Asanović i Davor Šuker.

Asanović je pronašao legendardnu "devetku" sjajnom dijagonalnom loptom preko pola terena, a sadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza idealno je primio loptu i majstorski je jednim dodirom gurnuo sam sebi u for te je potom napravio potez za pamćenje lobom preko gorostasnog Schmiechela, kojega su u to vrijeme smatrali najboljim vratarom svijeta, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close