Novi trend

Okupirale Instagram - Znate li tko su Vanilla girls?

U nastavku saznajte zašto je dobro biti Vanilla djevojka.
Lifestyle / Moda | 14. 02. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak 2023. obilježio je pojavu trenda Vanilla girls, a mnoge poznate osobe poput Kendall Jenner i Hailey Bieber spremno su ga prihvatile.

Ukratko, ovaj trend znači minimalizam u odijevanju i šminkanju, bež kardigane, traperice jednostavnog kroja i duge satenske spavaćice, ali on je i puno više od toga.

U nastavku saznajte zašto je dobro biti Vanilla djevojka, piše She.hr.

Odakle dolazi trend vanilla girls?

Otkako je Gen Z zavladala modnom scenom, trendovi se mijenjaju brže nego ikad i teško je znati koji je aktualan jer su neki od njih naizgled vrlo slični, ali s malim varijacijama u detaljima.

Vanilla girl trend lako je zamijeniti s prošlogodišnjim Clean girl trendom čija je glavna odlika minimalizam. Prošle godine svi su bili na glaziranim noktima, zaštitnim znakom Clean girls, po kojima je poznata i Hailey Bieber.

Pitate se koja je razlika između ova dva trenda?

Razlika je zaista u nijansama, ali može se reći da je Vanilla girl nešto slađa i umiljatija. Dok se Clean girls prvenstveno fokusiraju na minimalizam, Vanilla girls doslovno žele nalikovati neodoljivom sladoledu od vanilije u kornetu.

Kako možeš biti “djevojka boje vanilije”?

Priznajemo, ovaj nam je trend jako privlačan jer je jednostavan za izradu, a odiše luksuzom i skupoćom. Ako želite ostaviti dojam bogate žene s organiziranim životom koja redovito provodi svoju rutinu njege kože u 10 koraka, ovo je trend koji morate kopirati.

Saznajte što će vam trebati!

#1 Umotajte se u pletivo

Meki kardigani od kašmira zaštitni su znak broj jedan svake Vanilla djevojke. Poželjno je da su u bež i bijelim tonovima.

Što je kardigan mekši i lepršaviji, to bolji. Osnovni cilj svake Vanilla djevojke je osjećati se udobno, a istovremeno izgledati elegantno, profinjeno i osvajati svijet.

Kardigani klasičnog kroja uvijek su dobra investicija i ako ga još nemate u ormaru, vrijeme je da ga ove zime nabavite.

#2 Oversize kaput s džepovima

Zimski oversize kaput u boji vanilije odiše estetikom vanilije djevojke i idealan je komad za šetnju gradom uz ispijanje lattea sa sojinim mlijekom.

#3 Dašak luksuza u svakodnevnom odijevanju

Vanilla djevojke trebaju biti dotjerane tijekom cijelog dana pa po kući nose nježne satenske spavaćice u kombinaciji s mekim ogrtačima koji ih griju tijekom cijele zime.

Zaboravite na spavanje u starim predimenzioniranim majicama. Ništa ne govori “sa stilom sam i znam se brinuti o sebi” kao kvalitetna spavaćica koja mazi kožu.

#4 Sirena valovi u kosi

Vanilla girl estetika podrazumijeva zdravu i urednu kosu, koja se može ležerno uhvatiti u punđu ukosnicom ili pustiti da slobodno pada u valovima.

#5 Šiške za najhrabrije

Mnogi milenijalci još se nisu oporavili od tog jednog pokušaja da si ošišaju vlastite šiške u srednjoj školi i ne sjećaju ih se rado.

Nimalo im se ne sviđa što nove generacije naveliko vraćaju trend šiški. Međutim, one s vanilla girl estetikom mogu izgledati vrlo lijepo i ženstveno. Samo trebate posjetiti dobrog frizera i uz njegovu pomoć odlučiti kakve šiške najbolje pristaju uz vaš oblik lica.

#6 Šminka što jednostavnija

Obožavateljice ovog trenda, kao i Clean girl trenda, minimalizam s načina odijevanja prenose i na šminku.

Čak im je i večernji make up sveden i jednostavan. Ono na što jako paze je njega kože i prate sve trendove. Kada je koža lijepa i njegovana, ne treba nam ni puno šminke. Samo sjajilo za usne, olovka, malo maskare i blistava koža bit će dovoljni.

Zaboravite na ruževe. Umjesto toga, usne je bolje uokviriti olovkom, a potom nanijeti sjajilo koje njeguje usne i čini ih vizualno punijima.

#7 Glavni dodatak – biseri

Jednostavnost se također podrazumijeva u nakitu. Zapamtite, manje je više.

Vanilla djevojke obožavateljice su starog holivudskog glamura i da je Audrey Hepburn danas živa, sigurni smo da bi bila obožavateljica ovog ženstvenog, ali nenametljivog stila.

Biserne naušnice ili diskretna biserna ogrlica, kakve nosi Audrey, bit će dovoljne da upotpunite svoj look.

#8 Final touch – ukrasi za kosu

Možda najspecifičniji dodatak koji se veže uz trend vanilla girl svakako je velika ukosnica boje slonovače koju svaka Tik Tok influencerica ima pri ruci ako se poželi uhvatiti za svoju dugu, njegovanu kosu. Trendovi dolaze i odlaze, a ovaj je definitivno uzdrmao internet prošlog mjeseca, i to s dobrim razlogom. Vrlo je jednostavno, a izgledat ćete šik i skupo. Naravno, ako niste ljubitelj čistog i jednostavnog, uvijek možete izabrati neki od alternativnijih trendova koje ovih dana diktira generacija Z.

Kopirati
Drag cursor here to close