Savjeti zlata vrijedni

Vizažisti otkrivaju 8 načina da male oči izgledaju veće

Ako imate male oči i stalno tražite načine da ih šminkom povećate, na pravoj ste adresi.
Lifestyle / Moda | 18. 01. 2024. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku otkrivamo tajne trikove koje svi vizažisti koriste kako bi svojim klijentima vizualno povećali oči. Nadamo se da će i vama pomoći da se osjećate dobro u svojoj koži i blistate poput zvijezde s crvenog tepiha. 

1. Pripremite područje oko očiju

Prvi korak ka većim očima je dobra priprema okoloočnog područja. Nakon što nanesete tečni puder, pobrinite se da sakrijete podočnjake ili bilo kakve nepravilnosti. Ako ovaj korak izvedete pravilno, ostatak će ići puno lakše i uspješnije. 

2. Koristite svijetle nijanse na kapcima 

Bez obzira radi li se o mlađoj ili starijoj koži, za vizualno povećanje očiju birajte svijetle nijanse. Bijela, bež ili svjetlo ružičasta sjenila su siguran izbor te ih nanesite na cijeli kapak. Na ovaj način ćete dodatno otvoriti oči te ćete stvoriti iluziju većeg oka. 

3. Koristite bijelu olovku na donjem dijelu oka

Ovaj jednostavni trik će vam pomoći da vam oči u trenu izgledaju veće i odmornije. Ako prethodno nanesete svijetlo sjenilo na gornji kapak oka te da dopunite s bijelom olovkom na donjem dijelu, nema razloga da ne postignete izgled koji toliko želite. 

4. Eyeliner koristite samo na vanjskom dijelu gornjeg kapka

Ako želite vaše male oči povećati, znajte da je eyeliner vaš najbolji prijatelj. No, osnovno pravilo je da ga ne nanosite na cijeli gornji kapa nego samo na trećinu vanjskog dijela. Umjesto crne birajte smeđi ili sivi eyeliner koji su mekši te će dodatno osvježiti vaš izgled. 

5. Naglasite unutarnji dio oka 

Još jedan učinkoviti trik za veće oči je naglašavanje unutarnjeg dijela oka svijetlim sjenilom. Držite se bijele ili kremasto bež nijanse jer one najbolje stvaraju dodatnu svjetlost i čine vaše oči većim i otvorenijim. Sigurni smo da će svi primijetiti vaš svjež i odmoran izgled te će vas pitati kako ste ga postigli. 

6. Naglasite trepavice 

Ako želite otvoren pogled, obavezno naglasite trepavice dobrom maskarom. Prije nanošenja maskare, trepavice uvijte te nanesite 2 sloja maskare. Ako ste u zrelim godinama, maskaru nemojte stavljati na donje trepavice, nego se samo držite gornjih. 

7. Oblikujte obrve

Obrve su okvir lica i trebate ih pravilno oblikovati. Savjetujte se sa stručnjakom oko najboljeg izbora oblika jer ćete na taj način lakše istaknuti oči. Što god radili, izbjegavajte tanke obrve jer one nisu dobar izbor za postizanje učinka velikih očiju. 

8. Koristite svijetlo sjenilo ispod obrva

Savjet profesionalnih vizažista je da koristite tanku liniju svijetlog sjenila tik ispod vanjskog dijela obrve kako bi postigli otvoreniji izgled oka. Osim što ćete postići vizualno veće oči, one će zbog svjetline sjenila uvijek izgledati odmorno i lijepo. 

Za kraj

Sad kad ste upoznati s trikovima vizažista, male oči ne moraju biti prepreka za postizanje veličanstvenog izgleda. Iskoristite ih, istaknite ono najljepše na sebi i zablistajte!

Kopirati
Drag cursor here to close