#Mostar

Zalutali u Vodovod: Pet psića traži svoj dom

Problemi s psima lutalicama u Mostaru nisu vijest, nažalost, uzrok tomu su prvenstveno neodgovorni vlasnici, a onda neregistrirane uzgajivačnice pasa, skloništa na crno...
Lifestyle / Životinje | 05. 12. 2023. u 11:40 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici JP Vodovod Mostar, Radne jedinice smještene u krugu park šume Trimuša, mole za pomoć.

Naime, u proteklom tjednu u krugu njihovog poduzeća pojavilo se pet malenih napuštenih psića. Obraćali su se i Gradu, točnije poduzeću Parkovi te udrugama koji se brinu za lutalice, no nisu naišli na pozitivan ishod.

Foto: Bljesak.info / Psi zalutali u mostarsko poduzeće Vodovod...

''Djelatnici Parkova su došli, no rekli su kako ne mogu ništa dok psići ne napune osam mjeseci starosti, što nam baš i nije bilo jasno. Kontaktirali smo i azil, koji nam je ponudio opciju da psiće cijepi i vrati natrag, no ništa više od toga'', rekao je jedan od djelatnika Vodovoda, ističući kako ne znaju što činiti dalje.

Problemi s psima lutalicama u Mostaru nisu vijest, nažalost, uzrok tomu su prvenstveno neodgovorni vlasnici, a onda neregistrirane uzgajivačnice pasa, skloništa na crno, sakupljači životinja tkz. ''horderi'', koji bez ikakve kontrole izbacuju svoje pse i njihova legla, koja se onda nekontrolirano razmnožavaju na ulici i tako se stvara začarani krugu iz kojeg nema izlaza.

Foto: Bljesak.info / Psi zalutali u mostarsko poduzeće Vodovod...

Podsjećamo, u Proračunu Grada Mostara za 2024. godinu planirano je 90 tisuća KM za kafilerijsku službu, odnosno zbrinjavanje pasa lutalica.

Kopirati
Drag cursor here to close