Dojava

Policija spasila oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu prema klaonici

Nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog mjeseca, policajci iz Zhangjiaganga, presreli su vozilo korišteno za prevoz uhvaćenih mačaka.
Lifestyle / Životinje | 25. 10. 2023. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Kini spasila je oko 1.000 mačaka iz kamiona koji je bio na putu prema klaonici, izvjestili su državni mediji, čime je razbijen dio nezakonite trgovine u kojoj se meso mačaka prodaje kao svinjetina ili janjetina.

Kako prenosi CNN, nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog mjeseca, policajci iz Zhangjiaganga, u istočnoj kineskoj provinciji Jiangsu, presreli su vozilo korišteno za prevoz uhvaćenih mačaka.

Bez intervencije aktivista, uhvaćene mačke bi vjerovatno bile ubijene i poslate na jug zemlje gdje bi se od njihovog mesa napravili ražnjići od svinjetine i jagnjetine, kao i kobasice, piše kineski list "Paper" na koji se poziva CNN, prenosi Tanjug.

Policija i poljoprivredne vlasti smjestili su spašene mačke u obližnji azil, navodi se u izvještaju uz informaciju da su ljudi umiješani u taj posao mogli da zarade 20.500 dolara.

U članku se ne spominje je li netko uhićem, ni je li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima.

Izvještaj je na kineskim društvenim medijima izazvao novi val  zabrinutosti zbog prava životinja i sigurnosti hrane, a mnogi su pozvali na veću kontrolu vlasti, navodi CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close