Rodoč

Mostar: Strah od pasa lutalica

Grad Mostar navodi kako se psi poslije obrade ''vraćaju tj. puštaju, na lokaciju gdje su uhvaćeni''.
Lifestyle / Životinje | 17. 03. 2023. u 10:23 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici mostarskog naselja Rodoč strahuju od pasa lutalica koji im, osim straha, pričinjavaju i veliku materijalnu štetu, navodi se u pismu redakciji portala Bljesak.info.

''Ubijaju domaće koke, zečeve, domaće mačke, prave nama ogromnu štetu okolo kuća'', navodi se u pismu i dodaje kako su ti psi počeli i na ulicama tijekom dana napadati prolaznike gdje su ponajviše ugroženi stariji ljudi i djeca.

''Neki dan su i moju majku napali koja ima 80 godina kad je pošla na svetu misu'', navodi se u mailu čitatelja. Dodaje kako slične probleme imaju svi u susjedstvu.

Navodi kako ''u našem gradu ne postoje institucije kojima se čovjek može pošteno obratiti'' te da je ''samo pitanje vremena kad će nečije dijete ili netko drugi biti iduća meta ovih pasa''.

Inače, u Proračunu Grada Mostara za 20023. godinu predviđeno 70.000 KM za obavljanje kafilerijskih poslova.

Sredstva su, kako je navedeno u dokumentima grada koje smo imali na uvod, predviđena za uklanjanje leševa uginulih i zgaženih životinja sa javnog prostora te obilazak terena i praćenje kretanja pasa lutalica, hranjenje pasa lutalica i priprema za hvatanje, hvatanje pasa lutalica i predaja u Veterinarsku stanicu na obradu (pregled pasa, kastracija pasa, vakcinacija, čipovanje, stavljanje ušne markice sa brojem).

No, zanimljivo je kako se navodi da se psi poslije obrade ''vraćaju tj. puštaju, na lokaciju gdje su uhvaćeni''.

Također, Grad po sporazumu sa Udrugom Dogtrust preuzima obavezu hvatanja pasa lutalica, dovoženja pasa do veterinara, preuzimanje medicinski obrađenih pasa i vraćanje u prvotno stanište, dok Udruga preuzima troškove veterinarske obrade.

Kopirati
Drag cursor here to close