Najstarija maca

Flossie - ima 120 ljudskih godina a nadživjela je čak dva svoja vlasnika

Lifestyle / Životinje | 25. 11. 2022. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Flossie, domaća mačka iz Velike Britanije, službeno je proglašena najstarijom mačkom na svijetu. Ova životinje stara je gotovo 27 ‘mačjih‘ godina, što je ekvivalentno dobi od 120 ljudskih godina. Ovim je rekordom Flossie zaslužila mjesto u Guinnessovoj knjizi, piše Klix.

Ova je mačka je tijekom proteklih 27 godina života promijenila nekoliko vlasnika, a nedavno je predana dobrotvornoj agenciji za mačke "Cats Protection", čiji su članovi shvatili koliko dug život zapravo ima: - Bili smo zapanjeni kada smo vidjeli da u njezinom veterinarskom kartonu piše da ima 27 godina, rekla je koordinatorica udruge "Cats Protection", Naomi Rosling.

Video: Fossie - najstarija maca

Flossie je prvi put usvojio radnik bolnice Merseyside u Liverpoolu, 1995. godine. Tada je ova mačka bila dio grupe mačaka lutalica, kojima su radnici bolnice odlučili pružiti domove. Flossie je sa svojim prvim vlasnikom živjela 10 godina, do njegove smrti. Kada je on preminuo, Flossie je udomila njegova sestra. Flossie je bila njezina ljubimica sljedećih 14 godina, sve i do njezine smrti. Naknadno je Flossie pripala sinu pokojne vlasnice, koji ju je nakon tri godine zajedničkog života doveo u "Cats Protection"

S obzirom na to da će rijetko koja osoba udomiti iznimno staru životinju, bila je velika vjerojatnost da će Flossie ostatak svog života provesti u nekoj dobrotvornoj ustanovi. Ali, na svačije je iznenađenje usvojila Vicki Green, žena koja je već imala četiri starije mačke: - Od početka sam znala da je Flossie posebna mačka, ali nisam zamišljala da ću svoj dom dijeliti sa svjetskom rekorderkom, rekla je Vicki.

Iako je Flossie najstarija živuća mačka danas, najstarija mačka koja je ikad živjela zvala se Creme Puff. Ova životinja živjela je u Teksasu do 2005. godine, kada je uginula s čak 38 godina. Uz Flossie, svjetski rekorder starosti u kategoriji kućnih ljubimaca je i 22-godišnji pas Gino.

Kopirati
Drag cursor here to close