Neobična pojava

Bh. veterinar objasnio - Zašto psi nose dugmad na ušima?

"Kod svakog hematoma kojeg su kolege tjednima liječile, ova metoda je riješila problem", napisali su iz Veterinarske stanica "Zevet".
Lifestyle / Životinje | 27. 07. 2023. u 11:01 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veterinarska stanica "Zevet" iz Nemile kod Zenice na svojoj službenoj Facebook stranici podijelila je fotografiju psa s dugmadima na uhu.

"U pitanju je trenutno najefikasnija metoda u liječenju hematoma kod pasa. Možda malo neobična, ali kada ništa drugo ne pomaže ovo je 100% efikasan zahvat. Kod svakog hematoma kojeg su kolege tjednima liječile, ova metoda je riješila problem", napisali su iz Veterinarske stanica "Zevet".

Iako se laicima čini čudno, riječ je o uvriježenom postupku koji se koristi i u svijetu.

Ovu tehniku prišivanja dugmića na uši veterinari koriste kao postupak za liječenje hematoma, što obično pogađa pse s dugim ušima. Riječ je o stanju uha koje uzrokuje oticanje tog dijela tijela zbog krvarenja, obično uzrokovanog udarcem ili trešenjem glave zbog infekcije uha.

Kirurški način zacjeljivanja je da se napravi rez kako bi se ispustila nakupljena krv i tako spriječi da se nastala šupljina ponovno napuni.

Stavljanje dugmadi na rane strategija je pomoći pri zatvaranju velikih rana na mjestima s puno kretanja; služi i za sprječavanje ponovnog nakupljanja te krvi pomaže njezinu drenažu i, prije svega, ponovno spajanje i zatvaranje otvorenog tkiva uha, prenosi CulturaColectiva

Video: Dog Ear Hematoma Repair Buttons

Ovu kiruršku tehniku uvijek mora izvoditi stručna osoba jer on vašeg ljubimca mora staviti u opću anesteziju, osim toga mora odstraniti krvne ugruške i analizirati ima li jaču infekciju unutar ušiju.

Kopirati
Drag cursor here to close