Nakon 30 godina

Buško jezero poribljeno s 10 tisuća šaranske mlađi

"Radi se o mlađi u količini cca 10.000 komada. Pored toga, jezero je poribljeno sa 100 spolno zrelih mužjaka kako bismo sada u fazi mrijesta 'obnovili krv' populacije šarana u jezeru", istaknuto je.
Lifestyle / Životinje | 22. 04. 2022. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 30 godina tvrtka OBrEEn d.o.o. Livno poribila je Buško jezero sa šaranskom mlađi.

Vlasnik spomenute tvrtke Jugoslav Brdar kazao je u izjavi za Fenu kako je riba preuzeta iz ribogojilišta "Laks" iz Mostara te da je veterinarski ispitana, zdrava i uz nazočnost županijske veterinarske inspekcije puštena u jezero.

"Radi se o mlađi u količini cca 10.000 komada. Pored toga, jezero je poribljeno sa 100 spolno zrelih mužjaka kako bismo sada u fazi mrijesta 'obnovili krv' populacije šarana u jezeru", istakao je Brdar.

Inače, ova je tvrtka prije dvije godine preuzela sva prava od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije s kojim je sklopila ugovor na 10 godina i čime joj je ustupljena ribolovna zona "Buško jezero".

Preuzetim obvezama izvršeno je označavanje područja ribolovne zone, određeni su ribočuvari, te donesene odluke o načinu i cijeni ribolovnih dozvola u ribolovnoj zoni.

"Sve što je traženo iz resornog ministarstva riješili smo  - dva ribočuvara, vozila, označili granice zone, očistili jezero te patroliranjem smanjili krivolov. Uskoro krećemo, po dobivanju odobrenja, s kaveznim uzgojem koji stiže oko 1. svibnja skupa sa četiri ribolovna čamca prenamijenjena za ribolov i turizam", naglasio je Brdar.

Kopirati
Drag cursor here to close