Ukusne

Punjene paprike s roštilja ćete odmah zavoljeti

Parmezan ili kakav zreliji tvrdi sir će se izvrsno slagati s pikantnim paprikama, a kremoznost možete dobiti uz dodatak fete ili krem-sira.
Lifestyle / Hrana | 09. 09. 2022. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Punjene duguljaste paprike s grilla fantastičan su snack uz pivo, a ovisno o tome voli li društvo ljuto, odabrati možete jalapeno paprike ili blaže, crvene ili zelene roge.

Duguljaste paprike su najpraktičnije za pečenje, a odlučite li se za debeljuškaste babure možete se poslužiti folijom kako bi mirno stajale na rešetci. Jednostavno odrežite komad folije i savinite ga oko paprike kao da radite posudicu ili gnijezdo u koju će paprika stabilno sjesti. Nakon pečenja lako ih možete izvaditi hvataljkama, piše Punkufer.

Ne možete li naći jalapeno paprike za roštilj, ljutinu možete dobiti i tako da ploške ukiseljenih ljutih paprika dodate u smjesu. Parmezan ili kakav zreliji tvrdi sir će se izvrsno slagati s pikantnim paprikama, a kremoznost možete dobiti uz dodatak fete ili krem-sira. Kad je riječ o luku, odabrati možete i nešto blaži srebrenac ili se poslužiti ljutikom ili mladim lukom. Uz paprike na roštilju možete ispeći i kobasice koje će se izvrsno slagati.

Sastojci:

8-10 paprika
8-10 debljih kriški slanine
1 glavica luka
250 g sira (parmezan ili zreli cheddar)
150 g fete

Priprema:

Odrežite plošku svakoj paprici po duljini pa sastružite sjemenke iz unutrašnjosti.

Koristite li jalapeno paprike sastružite bijeli, (ljuti) unutrašnji dio – volite li ljuto, možete taj dio nasjeckati i dodati na kraju u posudu s ostalim sastojcima za nadjev.

To možete napraviti drškom žličice.

Odrezane ploške sitno nasjeckajte i stavite u posudu sa sitno nasjeckanim lukom i naribanim sirom.

Napunite paprike i omotajte ih slaninom pa stavite na zagrijani roštilj, poklopite i pecite 15, 20 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close