Mirisni napitak

Probajte kavu s okusom bundeve

Napitak možete prilagoditi i djeci ili osobama koje ne piju kofein, pa samo izostaviti dio s dodavanjem kuhane, crne kave.
Lifestyle / Hrana | 12. 10. 2020. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilje plodova bundeve nalazi se svuda oko nas, a jedna od stvari koje smo prigrlili iz američkih kafića i filmova svakako je i kava s njenim okusom.

Takozvani pumpkin spice latte ili kava s okusom bundeve može se naručiti u nekim hrvatskim kafićima i lancima brze hrane, no jednako ga tako možemo jednostavno pripremiti i sami, i to za svega nekoliko minuta, piše zadovoljna.hr.

Evo što je sve potrebno:

¼ šalice nasjeckane bundeve (sorta prema želji)
½ šalice kuhane kave
½ šalice mlijeka
1-2 kapi ekstrakta od vanilije
Smjesa začina prema želji (cimet, klinčić, đumbir...)

Priprema:

U jedan lončić stavite nasjeckanu bundevu, mlijeko i začine. Čekajte da bundeva lagano omekša, smjesa zavrije, a potom sve prebacite u blender i napravite pire od tih sastojaka

Ovo su osnovni sastojci, a prema svojim željama možete dodati i druge začine, kao i poigrati se mlijekom na biljnoj bazi, poput kokosova ili bademova. Također, u specijaliziranim trgovinama moguće je kupiti smjesu začina koja u sebi ima „okus bundeve“ pa u tom slučaju naprosto preskočite dio s pripremom pirea od bundeve te začinima samo dodajte mlijeko i kavu.

Napitak možete prilagoditi i djeci ili osobama koje ne piju kofein, pa samo izostaviti dio s dodavanjem kuhane, crne kave.

I to je to! Uživajte u pravom jesenskom napitku s pogledom na kišu i izmjenu boja lišća.

Kopirati
Drag cursor here to close