Naučite

Ovih 5 pogrešaka kod kuhanja juhe trebate izbjegavati

Juhe nas u hladne dane fino ugriju iznutra, a u ljetne dane idealno su lagano jelo.
Lifestyle / Hrana | 10. 08. 2020. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svejedno jesu li krepke i mesne, vegetarijanske, lagane ili pak ukusne kremaste juhe – sve ih volimo! Naime, juhe nas u hladne dane fino ugriju iznutra, a u ljetne dane idealno su lagano jelo. Zasite nas, ne legnu nam teško na želudac i uglavnom su malokalorične. Ali, koliko god da se kuhanje juhe čini jednostavnim zadatkom, postoje neke pogreške koje bismo trebale izbjegavati. Naime, te pogreške učinit će juhe neukusnima, piše Miss7.

Otkrit ćemo ti pet najčešćih pogrešaka kod kuhanja juhe.

1. Korištenje gotove kocke za juhu

Jedan od najčešćih razloga zašto juha nema okus kakav si zamišljamo jest da koristimo gotove kocke za juhu. Doduše, uštede nam nešto vremena i uvijek ih možemo kupiti u trgovini, ali nemaju jednako intenzivan okus kao povrtna juha koju sama spraviš. Zbog toga radije sama napravi temeljac od ostataka povrća pa ga zamrzni.

2. Prekuhati juhu

Kod kuhanja juhe sklone smo kuhati ih jako dugo na jakoj vatri. Ovu pogrešku trebaš izbjeći. Naime, ako netko prejako kuha juhu, može se dogoditi da se arome u juhi promijene te juha izgubi pravi okus. Bolje je kuhati juhu na laganoj vatri duže vrijeme.

3. Dodavanje sastojaka u pogrešno vrijeme

Ovisno od juhe, u nju se stavljaju razni sastojci. Međutim, uglavnom se kuhaju različito dugo. Zbog toga izbjegavaj stavljati sve odjednom u lonac (samo kako bi si olakšala kuhanje). Puno je bolje postepeno stavljati sastojke u juhu te tako pojačavati okus.

4. Pogrešno začiniti

Ako ti je juha često preslana ili lagano gorka, moguće je da se radi o tome da je juha začinjena u pogrešno vrijeme. Arome će biti koncentriranije što se juha duže kuha. Zbog toga radije čekaj sa začinjavanjem dok juha ne bude gotovo gotova. Naime, tada je možeš lagano začiniti te nakon toga još dodati (po želji) malo soli ili papra – a nećeš uništiti juhu.

5. Koristiti posušeno začinsko bilje

Za finu aromatičnu juhu nikada nemoj koristiti posušeno začinsko bilje. Naime, njihova aroma ne može se mjeriti s aromom svježeg začinskog bilja te ne mogu dati juhi okus kakav si želiš.

Kopirati
Drag cursor here to close