Pojavio se kupac

Mozart kugle spašene u zadnji tren

Pandemija je teško pogodila proizvođača Mozart kugli i to se odrazilo na bilans u kojem se bilježilo zaduženje od oko 27 milijuna eura.
Lifestyle / Hrana | 14. 12. 2021. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač originalnih Mozart kugli, kompanija Salzburg Sćokolade, koja je prijavila nesolventnost, bit će spašena, pošto ih je tvrtka Heidi Chocolat odlučila kupiti.

Dva tjedna nakon što je proizvođač Mozart kugli prijavio stečaj zbog smanjenja prihoda usljed pandemije korona virusa, obitelj Harmer, vlasnik “Salzburg Sćokolade” predala je svoj udio novom investitoru.

Novi vlasnik sada mora izraditi plan sanacije, koji će morati sadržati mjere racionalizacije, ali se u tvrtki nadaju da će to proći bez smanjenja zaposlenih, kojih trenutno ima 130.

Likvidnost tvrtke je osigurana dobivenim kreditom.

Još preostaje da američki koncern “Mondelez”, koji ima pravo na marku “Prave salzburške Mozart kugle”, a za koji je austrijska tvrtka proizvodila, da svoj pristanak.

Pandemija je teško pogodila proizvođača Mozart kugli i to se odrazilo na bilans u kojem se bilježilo zaduženje od oko 27 milijuna eura.

Inače Heidi Chocolat je već jednom spasila jednog austrijskog proizvođača slatkiša, kompaniju Niemetz, koja proizvodi u Austriji poznate Sćwedenbomben.

Kopirati
Drag cursor here to close