Kompanija Eco Line

Mostarci voće i povrće kupuju putem dostave

Priča kompanije ''Eco Line'' se zasniva na okupljanju proizvođača iz ruralnih podneblja Hercegovine i plasiranju njihovih proizvoda na tržište
Lifestyle / Hrana | 30. 08. 2019. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan radni dan je pred Adnanom Arap, inženjerkom agronomije iz Mostara. Nakon završenog studija i radom sa poljoprivrednicima, uključuje se u rad kompanije ''Eco Line'' koja okuplja proizvođače iz Hercegovine.

''U 'Eco Line' sam od osnivanja, to jest od 2008. godine. Rad mi se zasniva na savjetovanju proizvođača koji su okupljeni oko ove firme, promoviranju eko-proizvodnje, izlaganju i jačanju svijesti potrošača o važnosti održivog razvoja i zdrave prehrane'', poručuje Adnana.

Priča kompanije ''Eco Line'' se zasniva na okupljanju proizvođača iz ruralnih podneblja Hercegovine i plasiranju njihovih proizvoda na tržište, priopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

''Poseban naglasak smo stavili na eko proizvodnji, koja je potreba za sve nas. Aktualni izazovi u poljoprivredi ostaju čuvanje prirode i promocija domaće proizvodnje. Plan nam je proširiti proizvodnju i ojačati egzistenciju malog proizvođača'', dodaje Adnana.

Foto: Kazakh-tv.kz / Ilustracija

U suradnji sa USAID/Sweden FARMA II projektom kompanija ''Eco Line'' je imala priliku predstaviti svoje proizvode na nekoliko skupova i prezentacija, zahvaljujući čemu šire svoje tržište. Posebno im je važno povezivanje s kupcima ''jedan na jedan''.

''Naši proizvodi su uglavnom vezani za Hercegovinu. Naša ponuda varira o vremenskim prilikama, godišnjem dobu, pa se tako i mijenja. Trudimo se da izlažemo i da nudimo sve ono po čemu je Hercegovina poznata. Naše proizvode možete potražite na policama većih trgovina, te se trudimo polako nametnuti'', navodi Adnana.

Tvrdi kako se sve više kupaca odlučuje na kućnu dostavu.

Povrće  / Foto: Ilustracija

 ''Jednostavno, povjerenje kupca je sve. Sve više kupaca traži kućnu dostavu poljoprivrednih proizvoda, to je jedan trend koji u potpunosti mijenja način kako komunicirate s proizvođačima, ali i sa kupcima”, dodaje Adnana.

 Kompanija ''Eco Line'' danas vrši dostavu poljoprivrednih proizvoda, a rade i online prodaju. Adnana poručuje da poljoprivrednici moraju ići u korak s vremenom, te uvijek dobro procijeniti potrebe tržišta, priopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

 ''Velika poruka za sve potrošače je da biraju domaće proizvode, bez obzira koja proizvodnja je u pitanju, jer to bi trebao bit ključ uspjeha. Naša poruka proizvođačima je da se trude na promoviranju domaćih proizvoda, da prošire proizvodnju i da vjeruju u ono što rade'', rekla je Adnana.

Kopirati
Drag cursor here to close