Po jutru se dan poznaje

Kako napraviti energičan i zdrav doručak

Odgovarajući izvor energije dolazi od sporo apsorbiranih ugljikohidrata
Lifestyle / Hrana | 07. 01. 2021. u 07:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za doručkom morate jesti dobro i prikupiti energiju za suočavanje s danom u vrhunskoj formi. Odgovarajući izvor energije dolazi od sporo apsorbiranih ugljikohidrata koji se nalaze u proizvodima kao što su kriške kruha od cjelovitih žitarica, granola muesli i pahuljice, kolačići ili kolači napravljeni od brašna od cjelovitog pšeničnog brašna i biljnih ulja ili napuhanih palačinki s rižom.

Ove namirnice daju vlakna i vrijedne vitamine skupine B. Mliječni proizvodi, po mogućnosti fermentirani poput jogurta ili kefira, ili kriške mekog sira na kruhu, dobri su izvori bjelančevina.

  •  Orašasti plodovi osiguravaju kvalitetne esencijalne masne kiseline, vitamin E, minerale i važne elemente u tragovima poput cinka i magnezija, koji reguliraju stanja tuge. Ostale namirnice bogate ugljikohidratima kao što su smokve, banane i datumi, piše minuevaestanciia.com.

  • Svježe voće ili svježe ukapljeni sok neophodan je za njegovo bogatstvo antioksidansima vitaminima A i C. Vrlo prikladna opcija je uzimanje doze matične mliječi, a gotovom soku možete dodati i malo badema, čašu jogurta Može se preliti i žličicom čistog meda. Ako ćete raditi intelektualni posao u prikladnom oblačenju s dvije žličice polena i lecitina.

  • Među greškama koje treba izbjegavati glavni je preskočiti doručak ili ga zamijenite uzbudljivim pićem poput kave. Uzbudnici stvaraju nepotreban stres u tijelu i daju kratkotrajnu energiju. Kasnije može doći do trenutnog pada razine glukoze i uzrokovati preopterećenje u mozgu što izaziva anksioznost, vrtoglavicu, gubitak pažnje i druge simptome.

  • Još jedna pogreška koja odgovara izbjegavajte za doručkom. To je preopterećivanje teškom i pretjerano masnom hranom, usporavanje i opterećenje probave te izazivanje osjećaja pospanosti.
Kopirati
Drag cursor here to close