Zanimljivo :)

Jedite više i ne plašite se debljanja

Voće, povrće, sjemenke, orašasti plodovi i cjelovite žitarice namirnice su s kojima ćemo dobiti sve važne nutrijente tako da nećemo gladovati.
Lifestyle / Hrana | 05. 03. 2018. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako to manje-više već znamo, stručnjaci još jednom otkrivaju - ako želite smršavjeti ili se više nikada ne želite udebljati, ne morate se odricati hrane.

Slobodno jedite da zatomite glad, a ako će omjer namirnica na vašem tanjuru u svakom obroku biti više na strani biljnih, a ne namirnica životinjskog porijekla, tada ćete zauvijek otkloniti strah od debljanja, piše Index.hr.

Naravno, valja paziti da pritom ne pretjerujete i s 3 bijele "smrti"- šećerom, soli i bijelim brašnom, no dok ćete god jesti više voća, povrća, cjelovitih žitarica i drugih namirnica biljnog porijekla, u odnosu na količinu mesa, nećete morati strahovati da ćete se udebljati.

Isto je i s mršavljenjem jer je ova poanta zapravo vrlo jednostavna - voće, povrće, sjemenke, orašasti plodovi i cjelovite žitarice namirnice su s kojima ćemo dobiti sve važne nutrijente tako da nećemo gladovati, a možemo i moramo ih jesti u većoj količini uz manje porcije mesa, a posebno mesnih prerađevina.

Kopirati
Drag cursor here to close