Tržište

Cijena soka od naranče snažno raste

I dok je potražnja porasla, zalihe su pale, jer proizvođači imaju problema s prijevozom robe zbog transportnih ograničenja.
Lifestyle / Hrana | 27. 03. 2020. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Buduća cijena soka od naranče povećala se za više od 20 posto ovog mjeseca, jer potrošači pojačano traže zdrave proizvode u ovo doba pandemije koronavirusa.

I dok je potražnja porasla, zalihe su pale, jer proizvođači imaju problema s prijevozom robe zbog transportnih ograničenja.

Sa strane ponude, postoje i problemi s nedostatkom radnika, jer plantaže uvode ograničenja poput socijalnog distanciranja.

To je potaknulo rast takozvane „buduće“ cijene soka od naranče, koja pokazuje da će idućih mjeseci cijene isporuka rasti.

Terminska cijena soka od naranče je ovaj mjesec zabilježila najveći mjesečni skok od listopada 2015. godine.

„Epidemija Covid-19 pogodila je zalihe i potražnju za sokom od naranče. Zbog svojstva za jačanje imuniteta potražnja raste, dok s druge strane jednostavno nema dovoljno prostora u tankerima, sada kada zrakoplovne kompanije ne lete, da bi se proizvodi dostavili na tržišta“, rekao je glavni strateg za globalno tržište AxiCorp Stephen Innes.

Govoreći o tome hoće li skok u budućim cijenama soka od naranče značiti i veće cijene za sok od naranče u trgovinama Innes je rekao da će „učinak prijenosa biti brz jer proizvođači sokova od naranče prenose rast cijena u supermarkete i na ostale kupce“, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close