Velikodušni Kanađanin

Agan Hodžić poklonio milijun KM narodnim kuhinjama u BiH

Tijekom života Hodžić je odluku da svoje bogatstvo želi pokloniti onima koji svaki dan stoje u redu za obrok.
Lifestyle / Hrana | 20. 03. 2018. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Kanađanin, rodom iz Bosne i Hercegovine, koji je testamentom ostavio milijun konvertibilnih maraka za tri narodne kuhinje u našoj zemlji zove se Agan Hodžić, doznaje N1.

Novac je, prema riječima tetke Zilhe, već prebačen na račune Narodne kuhinje "Stari Grad", "Merhamet" i "Crveni krst FBiH".

Agan Hodžić rođen je 1930. godine u selu Kovanj kod Rogatice, a preminuo je 2015. godine. Živio je u Kanadi, ali je često dolazio u BiH, te posjećivao Narodnu kuhinju 'Stari Grad' na Baščaršiji gdje se družio i pio kavu za uposlenicima. Tijekom života donio je odluku da svoje bogatstvo želi pokloniti onima koji svaki dan stoje u redu za obrok.

Sedam godina prije smrti, 2008. godine, odlučio je napraviti testament u kojem je naveo da nakon smrti ostavlja 1.000.000 KM, isključivo za hranu, onima kojima je najpotrebnija.

"Vodio se postupak, a malo su ga osporavali njegovi rođaci. Presuda je donesena 29. prosinca, odnosno da sve bude kako je on želio i napisao u testamentu", rekla je tetka Zilha za N1.

Korisnici navedene tri javne kuhinje već su osjetili blagodati donacije.

"Mi smo već osigurali mlijeko za godinu dana, pojačali smo meso i dodali smo ulje, šećer i kavu'', kažu iz narodnih kuhinja.

Kopirati
Drag cursor here to close