Izbjegavajte ih!

Zbog ovih 5 grešaka u njezi lica izgledate puno starije

Lice je prva stvar koju ljudi primijete kad nas vide, te je bitno da mu posvetite malo više pažnje.
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2024. u 10:54 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako bi svi željeli zadržati vječnu mladolikost i svježinu lica, to je nažalost nemoguće. Osim što je ovaj dio tijela najviše izložen suncu i štetnim zrakama, posebice ljeti, postoje neke greške u njezi lica koje nesvjesno radimo. Koje su točno i kako ih ispraviti otkrivamo u nastavku. 

1. Nepravilno čistite lice

Nepravilno čišćenje lica može pogodovati stvaranju akni i upalnih procesa na licu. Lice treba posebno detaljno čistiti navečer, kad skidamo šminku i ostatke nečistoća koje su se nakupljale tijekom dana. Nemojte misliti da je skidanje šminke vlažnim maramicama dovoljno, jer se tako sigurno nećete riješiti svih nečistoća.

Također, korištenjem agresivnih sredstava za skidanje šminke i nečistoća može donijeti više štete nego koristi. Radije se usredotočite na čišćenje lica blagim uljem ili mlijekom za lice, te nakon toga sve isperite toplom vodom. Ako koristite miceralnu vodu, ne zaboravite nakon toga oprati lice običnom vodom. 

2. Ne unosite dovoljno vode

Hidrirano lice je lijepo lice. Ako ne unosite dovoljno vode u organizam, vaša koža će izgledati naborano, suho i neprivlačno. Ne kažemo da će voda izbrisati bore s vašeg lica, no redovnom konzumacijom će sigurno pomoći u sprječavanju novih.

Dnevni unos tekućine je bitan za svježinu i elastičnost kože lica, te bi naviku uzimanja bar 1.5 l vode dnevno trebali shvatiti ozbiljno. Osim što će voda pozitivno utjecati na vaše zdravlje, koža lica će vam biti zahvalna. 

3. Zanemarujete područje oko očiju 

Koža oko očiju je jako tanka te se na tom dijelu lica vide prve sitne bore. Zbog toga joj treba pružiti dodatnu zaštitu i njegu. Imajte na umu da ne možete koristiti istu kremu za cijelo lice, nego vam je potrebna ona s posebnom formulom za okoloočno područje.

Osim što će vam pomoći kod sprječavanja stvaranja sitnih bora, pozitivno će utjecati na mladolik izgled vaše kože. 

4. Ne nanosite zaštitu od sunca 

Budući da je lice najviše izloženo suncu i štetnom UV zračenju, trebate ga zaštititi posebnim kremama. Većina žena smatra da im ne treba krema sa zaštitinim faktorom u danima bez puno sunca, no to nije istina. Sunčane zrake i tada postoje, samo u blažem obliku te vam mogu oštetiti kožu. T

akođer, mogu uzrokovati pojavu bora, pigmentacijskih mrlja te gubitak svježine i elastičnosti. Pobrinite se da na licu uvijek imate kremu s visokim zaštitinim faktorom jer će vam ona sigurno pomoći u borbi protiv preuranjenog starenja. 

5. Ne nanosite kremu prije pudera 

Još jedna greška u njezi lica je preskakanje nanošenja dnevne kreme za lice prije pudera. Ako nastavite s ovom navikom, lice će vam izgledati starije te će puder naglasiti sitne pore. Kako bi bili sigurni da izgledate lijepo i njegovano, nanesite hidratantnu kremu za lice, pričekajte da se upije te nakon toga nanesite puder.

Osim što će vam lice izgledati ljepše, pozitivno ćete utjecati na elastičnost i svježinu kože. Također, pobrinite se da odaberete pravu nijansu pudera jer ćete tako postići mladolik i lijep izgled. 

Kopirati
Drag cursor here to close