3 sastojka za ljepotu!

Domaća hidratantna krema za lice od samo 3 sastojka

Što ako Vam kažemo da ne morate izdvajati ogromne količine novca za kreme za lice i da ih doma možete jednostavno sami napraviti?
Lifestyle / Flash | 27. 10. 2023. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za omiljenu domaću hidratantnu kremu za lice će Vam biti potrebna samo 3 moćna sastojka i dobra volja. Ako Vas zanima koji su to moćni sastojci i kako izgleda proces pripreme, ne brinite jer sve otkrivamo u nastavku!

1. Djevičansko kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jedan od najboljih saveznika ljepote lica te se godinama koristi u kozmetičkoj industriji. Čini kožu mekom, hidriranom i elastičnom što pozitivno utječe na njezin lijep i njegovan izgled. Također, ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći kod problema s licem.

2. Eterično ulje lavande

Zanosni miris lavande će ovu domaću hidratantnu kremu učiniti još privlačnijom te ćete uživati u njezinom pripravku. Poznato je da lavanda ima umirujuća svojstva te će osim ugodnog mirisa pozitivno djelovati na zdravlje Vaše kože. 

3. Tekući vitamin E

 Vitamin E je moćan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala. Također, pozitivno djeluje na brisanje hiperpigmentacijskih mrlja i elastičnost kože lica. 

Upute za pripremu domaće hidratantne kreme

Foto: Canva / Proces pravljenja domaće hidratantne kreme

Proces pravljenja ove kreme je jako jednostavan te će Vam biti potrebni samo mala staklenka, žlica i bočica za tekući vitamin E. 

U staklenku stavite pola šalice kokosovog ulja, dodajte 5-10 kapi eteričnog ulja lavande, ovisno o tome koliko jak miris želite i za kraj jedna žličica tekućeg vitamina E. 

Ako pravite ovu kremu u hladnijem dijelu godine, kokosovo ulje može biti tvrdo pa ga je potrebno zagrijati na samo par sekundi u mikrovalnoj. U njega dodajte 5-10 kapi eteričnog ulja lavande te 1 žličicu tekućeg vitamina E. 

Miješajte sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Staklenku s ovom hidratantnom kremom čuvajte na sobnoj temperaturi. Možete je koristiti za dnevnu i noćnu upotrebu zbog njezinog čudotvornog djelovanja.

Nanesite je na čistu kožu koristeći kružne pokrete. Ako ste inače podložni alergijskim reakcijama, prvo je testirajte na manjem dijelu kože kako bi bili sigurni da je možete koristiti.

Za kraj

Sigurni smo da ćete složiti da priprema domaće hidratantne kreme za lice nije nikad bila lakša. Osim što je jednostavna za napraviti, sastojci za nju su jako jeftini te nećete morati trošiti sulude novce da bi svojoj koži priuštili hidrataciju. Odličan je izbor za sve one koji žele njegovati svoju kožu na prirodan način, koristeći samo najbolje iz prirode!

 

Kopirati
Drag cursor here to close