Italija

Zatvara se samostan jer se glavna časna sestra zaljubila

Kad su je mediji pitali je li uzrok "priča o srcu", odgovorila je: "Oni žele da to kažu tako, a mnogo je složenije no što se čini."
Lifestyle / Flash | 29. 11. 2019. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Drevni samostan kapucinskih otaca u talijanskoj općini Sansepolcro najavio je svoje konačno zatvaranje, nakon što je glavna časna sestra odlučila napustiti samostanski život. Naime, zaljubila se u muškarca i odlazi, a kako joj u samostanu ne mogu naći zamjenu, morat će ga zatvoriti, piše La Repubblica.

Sestra Maria Teresa Saccente (40) prekinula je ljubavnu vezu, no ne želi nastaviti svoj život kao časna sestra, prenosi Index.hr.

"Ono zbog čega patim obilježit će me za cijeli život, a meni će biti teško u budućnosti imati ikakve veze s Crkvom", rekla je talijanskim medijima.

Dodala je da su ljudi tužni zbog zatvaranja samostana, kao i ona. Samostan je otvoren davne 1611. godine, a trenutno su u njemu jedna osamdesetogodišnja časna sestra i dvije nove iz reda olivetana.

Nije objavljeno je li se časna sestra odlučila povući na vlastitu inicijativu. Kad su je mediji pitali je li uzrok "priča o srcu", odgovorila je: "Oni žele da to kažu tako, a mnogo je složenije no što se čini."

Kopirati
Drag cursor here to close