Sreća pa mogu

Zašto da uče, kad mogu vidjeti: Neće djecu slati u školu, nego će putovati svijetom

Lifestyle / Flash | 21. 09. 2016. u 12:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paul i Caroline King iz Velike Britanije zadnjih 19 mjeseci putuju svijetom sa svoje dvoje djece - sinovima Winstonom (6) i Henryjem (4). Odlučili su kako neće forsirati djecu da postanu dio obrazovnog sustava već će ih sve učiti sami. Smatraju kako niti jedna škola nije dovoljno dobra za njih. Prodali su kuću i krenuli na putovanje.

Prva stanica bila je Rumunjska pa su nastavili u Dubai, na Maldive, u Maleziju, Indoneziju, Borneo, Tajland, Laos itd. Obišli su i SAD, Kolumbiju, Španjolsku, Egipat, Italiju, a zadnje su obišli Češku. Financiraju se iz vlastite tvrtke koja i dalje posluje u Velikoj Britaniji. Kazali su kako ne znaju kada će putovanje završiti te da njihova djeca sada uče puno konkretnije stvari od onih u školi i puno bolje se zabavljaju.

''Na ideju da putujemo svijetom došli smo nakon što se Winston žalio kako mu je u maloj školi dosadno, jer je naučio čitati puno ranije. Odlučili smo da nikada nećemo prisiljavati naše dečke da idu u školu ili na ispit. Mi nikada ne dižemo glas na njih pa zašto bi to učiteljima bilo dopušteno'', ispričao je Paul (39) dok je njegova supruga Caroline (35) dodala da sve što su do sada vidjeli nije im bilo niti najmanje dosadno.

''Zašto da o znamenitostima, kulturi i povijesti svijeta čitaju u knjigama kada imaju priliku sve to vidjeti uživo. Sada planiramo nastaviti putovanje prema Islandu, a potom otići u Australjiju'', nastavila je Caroline, a Paul je napomenuo kako njihovi sinovi dobivaju više znanja od djece koji svaki dan idu u školu.

Kopirati
Drag cursor here to close